Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vista och trådlöst - inte meningen eller?


Mikael63

Recommended Posts

Återknyter lite till mitt tidigare inlägg ang. newbie på Vista.

Har ADSL 8 Mbit.
Med test på bredbandskollen:

XP Pro, trådlöst 80 cm från router, 54 Mbit - Resultat 4.70
Mac OS X, trådlöst, annat rum 130 Mbit - Resultat 4.99
Vista, kabel - Resultat 6.99
Vista, trådlöst 40 cm från router, 54 Mbit - Resultat 0.66

Ska det vara så illa??

Har gjort testet efter ett routerbyte från Netgear WGR614 till en ny Level One WBR-6000.
(Bytet hade inget med ovanstående problem att göra - gjordes ändå)

Har t.o.m kört testet med (mjukvaru)brandvägg avstängd!! - lika klent.

I egenskaperna står "IPv6-anslutning begränsad" - säger det nåt?

Finns några protokoll man kan plocka bort?

Har tagit bort och gjort nya anslutningar till det trådlösa nätverket några gånger men det var INNAN jag började med att köra testet. Kan ju testa igen men..

Omstart av modem/router, omstart av dator, avaktivering & aktivering av den trådlösa anslutningen hjälper ej.

Bara att skylla sig själv om man har Vista eller?

Ska glutta om ja hittar nåt på flora50-guiden så länge..

Link to comment
Share on other sites

Typiskt...

Tog loss TP-kabeln och hämtade datorn från den sovande dotterns rum och in till köket.
Aktiverade trådlösa kortet.
Väntade tills uppkoppling mot internet fanns.
Körde koll och nu fick jag resultatet 6.99 dvs. lika bra som med kabel. (!)

Avmarkerade IPv6. Stoppade tjänsten och ändrade till manuell.

Körde test igen (ingen omstart av pc) och resultatet 7.00!

Omöjligt leta såna fel juh!

Kan det vara så tokigt att signalen skulle kunna bli för stark, att det blir starka ekon? Typ..
Alltså när datorn tidigare var placerad så nära routern.

Bara att köra på och testa vid olika placeringar antar jag.

Tack, igen, för hjälpen Pompom

Link to comment
Share on other sites

När jag, av någon anledning, hade en bärbar dator bara någon meter från routern så fick den inte kontakt förrän jag skruvade ner signalstyrkan i routern. Jag visste ju att den alltid kopplade upp sig när den var i andra rum i huset så det var det enda jag kom på att ändra.

Link to comment
Share on other sites

Återkoppling bara:

Testade hastigheten med dator placerad nära, lika tidigare. Hyfsat resultat men inte "max".
Testade med datorn 2cm (!) från routern. Lika dvs. hyfsat. Testade utan nätsladd (DC) för även den var ju urkopplad tidigare. Fick bättre resultat och trodde då att det kunde bli någon form av induktans, att DC-kabeln fungerade som en antenn och tog emot störningar/eko eller vad det nu kunde vara.
Efter ett antal kontrolltester så var DET inte så...
Flyttade datorn utanför rummet dvs. ca. 4 meter från router. Max!
Tillbaks igen - helkasst!

Så slutsaten måste vara att det inte fungerar bra om man är FÖR nära.

Har möblerat om lite bland utrustningen nu och nu verkar det fungera bra.

(peppar, peppar, ta i trä...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...