Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hemsida


FTP

Recommended Posts

jag funderar på att göra en egen hemsida och är ute efter ett lätt program till detta helst på svenska e där någon som kan hjälpa mig med detmellow.png

Link to comment
Share on other sites

Guest ollemunter

HTMLEDIT är på svenska och numera gratis, Jag köpte programmet för ett antal år sedan, men använder numera andra betydligt enklare program. Du kan ju alltid testa programmet, eftersom det är gratis

http://www.htmledit.net/

Jag rekommenderar SiteSpinner som jag själv använder och även Web Page Maker vilka inte är gratis.du får söka efter dom på Googles.

EasyHtml är också gratis.

http://personal.inet.fi/business/toniarts/ehtmle.htm

Lycka till

Link to comment
Share on other sites

Rekommenderar också SiteSpinner.
Dock inte på Svenska, vad jag vet.

Lätt att göra sidor men kanske lite klurigt innan man förstått hur programmet fungerar och vilka inställningar man ska göra.

Link to comment
Share on other sites

Nu vet jag inte vilka kunskaper du har i web-programmering, men det absolut bästa sättet att skapa en hemsida på är att själv skriva koden, oavsett om det är HTML, JavaScript, PHP, ASP eller något annat språk.

WYSIWYG-program (What You See Is What You Get) låter bra till namnet och är kanske bra i vissa fall - om du bara ska skapa enklare sidor i HTML, men när det kommer till lite mer avancerad kodning så blir det ofta en massa konstigheter/felaktigheter eftersom programmen då formaterar koden lite efter eget behag. Detta gäller om du ska använda den grafiska delen av ett sådant program, där du kan dra och släppa bilder där du vill ha dem, skriva texten direkt där du vill ha den m.m.

Det går ju dock att använda WYSIWYG-program till att skriva koden själv ocskå.
Själv använder jag Adobe Dreamweaver, vilket är ett utmärkt program (dock inte gratis).
Fördelen är att ett sådant program 'autokompletterar' de kodsnuttar du börjar skriva, vilket snabbar upp sidskapandet lite. T.ex. om du startar en '<p>'-tagg så skriver pogrammet själv ut '</p>'-taggen osv.

Annars är Windows inbyggda Anteckningar ett utmärkt program för skapande av hemsidor, om man planerar att koda sidan själv.

Link to comment
Share on other sites

Nisse_Nisse

JAg rekommenderar Publisher som finns i Office-paketet. Det är lätt att använda och fungerar hyfsat bra. Sedan är det bara att ladda upp med ett FTP-program.
biggrin.png 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...