Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bygg egen dator


it-killen

Recommended Posts

it-killen
Hej !
Jag undrar om någon har några bra tips inför datorbygge?
Skulle  vara väldigt tacksam vid svar.
biggrin.png

//It-killen
Link to comment
Share on other sites

Köp bra delar och sätt ihop dem på rätt sätt. laugh.png

Nä skämt åsido men din fråga är lite för allmänt ställd. Vad ska datorn användas till, vilken budget har du och lite såna grejor bör du ge information om först.

Link to comment
Share on other sites

Kan bara hålla med Hyzac här. Det finns så många aspekter på datorbygge att man måste snäva in lite. Du kan ju alltid börja med att gå in och "bygga" en dator på någon av webbutikerna, t.ex. datorbutiken.com eller dyl. Då får du lite känsla för pris osv. Du kan ofta utgå från deras färdiga paket och sedan modifiera efter egna preferenser. Tror tom att vissa ger möjligheten att köpa monterat eller omonterat beroende på vad kunden själv vill. Vissa vill ju spara några hundringar och montera själv (eller för att de tycker att det är kul).

Link to comment
Share on other sites

A7043VMS190

Börja med lådan, en helt tom låda från start helt utan fläktar men med möjlighet till en 120 fläkt i fronten och på sidplåten.

Tronje Design PC-torn T-120 Midi (Finns på Conrad.se)

Snygg design och funktionell. Tack vare USB- och audio-anslutningar bakom framluckan kan du snabbt och enkelt använda dig av dina USB-apparater eller Head-set.

Pris: 265:00 SEK


fd83c31c8e631628

Nätagget bör vara ett NorthQ http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=332660 på 500 watt 12 till 17 db och fläktarna bör vara av den här typen (Noctua)   http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=325742

Ett lämpligt uppgraderingspaket som tex http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=346179 och en skaplig processorfläkt http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=341333 och två hårddiskar som raid 0 och som inte brummar för mycket

Och viktigt glöm inte antistatarmband när du bygger ihop den.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...