Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hjälp med dator köp


zamliman

Recommended Posts

nu ska jag köpa en bra men billig dator och vill ha lite hjälp jag undrar villken av dom här tre processorena som är best

e4500
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=182455

e4600
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=238526

och e6550
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=182456

också undrar jag om den här dvd/cd spelaren är bra och prisvärd
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=249954
och om det finns en billigare men bättre eller lika bra så funnkar det också bra

tackar för svar laugh.png

Link to comment
Share on other sites

Det viktiga är att inte stirra sig blind på klockfrekvensen här. E6550 är den bättre av dessa av två viktiga skäl. Dels har den ett cacheminne på 4MB istället för 2MB. Cacheminnet är ett mycket snabbt litet minne som processor använder för att läsa in data från det vanliga minnet innan processorn egentligen behöver datat. När processorn sedan får behovet så finns datat redan där och det går mycket snabbare att få fram datat vilket gör att processorn inte behöver vänta lika länge pga minnesåtkomsttider.

Det andra är att processorn stödjer en snabbare databuss. Databussen är i princip kanalen mellan minne och processor. I och med att den är snabbare kan data skickas snabbare till och från internminnet.

E6550 arbetar lite lite långsammare klockfrekvensmässigt (0,07 GHz) jämfört med E4600 men det tar den igen rejält pga busshastigheten och cacheminnesstorleken.

Kom ihåg att moderkortet måste stödja den högre busshastigheten om du redan har ett gammalt moderkort med socket 775 och bara tänkt byta processor. Köper du nytt minne och moderkort så är det bara att dubbelkolla så att den snabbare busshastigheten stödjs innan du bestämmer dig för ett moderkort.

Link to comment
Share on other sites

Leta får du göra själv tongue.png Men du kan ta den här sidan till hjälp
http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2007

Välj att visa alla (länken finns nedanför listan) och väl ett lämpligt test för att se vilka processorer som gör sig bäst. Observera att de allra senaste processorerna inte finns med i listan men det bör ändå ge dig en bra jämförelse om du sedan jämför priser på t.ex. prisjakt, pricerunner, din favoritnätbutik för datorpryler eller dyl.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...