Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Tips på bra extern hårddisk, 300-500 GB?


Pontus Jeppsson

Recommended Posts

Pontus Jeppsson

Tänkte gå och köpa en extern usb-hårddisk i helgen. Nån som kan rekommendera en bra modell?

Den ska ha minst 300 GB utrymme, men i övrigt har jag inte några direkta krav. Formatet spelar ingen större roll, jag har ändå inte tänkt bära runt på den, utan bara använda till backup hemma.

Link to comment
Share on other sites

Jag har en extern hårddisk, Elements 500 GB, har tyvärr glömt vad modellen heter men den fanns på Elgiganten. Ehm ... Den är bra med snabb USB och så, jag rekommenderar den. Priset bör ligga mellan 900 och 1100 kr (använd Pricerunner). Funkar med Vista och XP och nästan säkert med alla andra Windows också.

OBS! OBS! OBS! Jag visste inte om detta när jag hade köpt den, men kom ihåg att FORMATERA OM DEN TILL NTFS!!! Den är FAT32 när man köper den, men det är bara på NTFS du kan lägga FILER STÖRRE ÄN 4 GB. (Det sket sig för mig när jag skulle lägga LOTR - The Two Towers på den, dom var 4,2 GB.)

På Microsofts hemsida står det bra hur man gör.

Ta den här länken om du har XP:

http://support.microsoft.com/kb/307881/sv

Ta denna om du har Vista:

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/sv-SE/Help/414a3808-283a-4e4d-b5ff-1a6d06f597d31053.mspx

Konvertera före du lägger filer på den, så slipper du allt skit med säkerhetskopiering.

Link to comment
Share on other sites

holidayevent

Köp ett Stardom usb chassi för 2 hårddiskar, och köp sedan till två stycken hårddiskar på 320 eller 500GB sata2 och montera in, väldigt enkelt, snygg design på stardom's chassin.

Kolla på Inet.se biggrin.png

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Funkar programmet Hddhealth om man har en extern hårddisk ? Jag har läst här i PC support att när en extern hårddisk kraschar så märker man ingenting förren det är försent :-(

Om man har installerat programmet Hdd health på en intern hårddisk när man precis har köpt datorn så ska man skriva upp spin up time och sätta en lapp på datorn med detta värde. När spin Up time ändras så är hårddisken på väg att krascha. Men om spin Up time bara  har ändrats från  t.e.x. från 94 till 95 så kan detta  värde ändras tillbaka om man inte använder hårddisken så mycket utan t..e.x. läser CD och DVD som man har.

Om jag någonsin skaffar mej en extern hårddisk så blir det bara för att kunna lagra program på den.  Mina datafiler som jag bränner på DVD-R och DVD-RW har jag numera kontroll på.

Men du som är bra på datorer kan ju ändra i setupen så att datorn stängs av när den har nåt en viss temperatur.

Ni andra som läser här pilla inte i setupen om ni inte vet hur ni ska göra...

Ändrar ni fel så kan hårddisken gå sönder eller så blir det nåt annat fel på den.

Jag lovar att lägga in en bild på hur man ändrar på rätt sätt i setupen. Om man inte ändrar i setupen då man har installerat programmet Hdd Health så funkar det inte :-(

Ladda ner hdd health här

http://av.rds.yahoo.com/_ylt=A0geulyDZg9IY5EAqXMDRaMX;_ylu=X3oDMTBvdmM3bGlxBHBndANhdl93ZWJfcmVzdWx0BHNlYwNzcg--/SIG=12089imgq/EXP=1209055235/**http://www.panterasoft.com/download/hddh.exe

Mer om extern hårddisk krasch på denna sida.

http://www.aurora.se/lacie-krasch.htm

/Maria

Link to comment
Share on other sites

 

Min Seagate FreeAgent 500 GB är väldigt tyst och smidig att använda. Tar liten plats och är hyffsat snygg om man vill ha den stående framme.

Har förvisso inte använt den så mycket än (extra backup), men mina interna Seagate-diskar fungerar mycket bra. Att Seagate dessutom har lång garanti (5 år) ger viss extra trygghet.

Link to comment
Share on other sites

Pontus Jeppsson

Tack för alla bra råd! Det bidde en sån här, en läcker LaCie som JoAr tipsade om, och som Daniel testade åt oss för nån månad sen.

Har inte riktigt satt den på prov än, men hittills är jag nöjd! smile.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...