Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
ASKJGH1245

.

Rekommendera Poster

holidayevent
Jag vet inte riktigt vad som menas med allt som står osv och skulle vara väldigt tacksam för hjälp. Jag undrar också hur man ser vilket moderkort man har (så jag vet att det passar i det nya chassit).

Är det extremt svårt att byta chassi och är det stor risk att sabbba någontíng om man är nybörjare?

Jag glömde säkert något..

Tack på förhand.

Ruben WijkmarkDetta chassi har jag
http://www.inet.se/bilder/6900237/nzxt-lexa-aluminium-lex-101.jpg
fast jag tycker att tillverkaren "Thermaltake" gör snygga chassi, dock väldigt dyra men de är säkert värda varenda krona, typ som denna: http://www.inet.se/bilder/6907288/thermaltake-armorplus-silver.jpg
eller denna: http://www.inet.se/bilder/6907269/thermaltake-armor-lcs-svart.jpg

Det enda jag tycker är svårt när man ska montera in hårdvaran i ett nytt chassi är den där plåt saken som sitter vid hon-kontakterna på baksidan, den där lilla flänsen eller vad man ska kalla den för, aldrig förstått om man ska sätta in den först eller om man ska försöka sätta in den samtidigt som moderkortet eller ja blush.png

Se bara till så att nätagregatet får plats i det nya skalet som du köper, om du inte köper dig ett nytt. (så måtten stämmer, h,l,B)
biggrin.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
esd

Var väldigt noga med dom små distanserna  i det nya chassiet som ska sitta mellan chassiet och moderkortet dom måste komma på rätt plats annars är det stor risk att moderkortet går sönder.

Sätt först i dvd läsare hårddiskar och nätaggregat och sist sätter du i moderkortet. Tänk på att använda esd skydd när du flyttar överkomponenterna och ta i kanterna på moderkortet ta aldrig på nån krets på moderkortet. Ta på ett ellement innan du börjar jobba så att du laddar ur dig all statisk elektrisitet.

Jag bytte själv chassie för ett tag sen och det gick faktiskt väldigt bra även om det tog två dagar jag fick lite problem med nätaggregatet att skruvhålen i nätaggregatet var inte på samma ställen som dom i chassiet men det löste jag med en borr men räkna med att det kan ta tid.

Vad är det för dator du har nu? Är det märkes eller hemmabyggd?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
A7043VMS190

Glöm inte att använda antistatarmband när du monterar ihop den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
JoAr
Jag undrar också hur man ser vilket moderkort man har (så jag vet att det passar i det nya chassit).

Enklast är att ladda hem CPU-Z från http://www.cpuid.com/cpuz.php . Länken till programmet finns uppe i vänstra hörnet. Packa upp zip-filen och kör. Det krävs ingen installation. Läs vad som står på fliken för Mainboard. Sedan är det bara att söka på tillverkarens hemsida för att se om det är ATX, Micro ATX eller dyl.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...