Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bildskärm 12 tum


Jesse James

Recommended Posts

Jesse James

Har köpt en 12 tums  bärbar där bildskärmen är märklig. Startmenyn är så stor att den upptar en tredjedel av skärmen, en del fönster blir så stora att den inte går att klicka bort  vanligt sätt. Har Vista pemium.

 

Link to comment
Share on other sites

Kan det vara så att du har för dålig skärmupplösning inställt i windows? LCD-panelen har en fysisk dimension med ett antal bildpunkter på bredden resp. höjden (bör stå i manualen eller datorns specifikation om du inte redan vet vad den är). Du ställer in detta genom att högerklicka på en fri yta på skrivbordet och sedan välja egenskaper (tror det heter det i svenska windows, alternativet längst ner eller däromkring). Välj sedan fliken längst till höger, Inställningar tror jag den heter, och ställ in din LCD-skärms fysiska dimension med hjälp av skjutreglaget i nedre vänstra halvan av fönstret.

Hittar du inte dina dimensioner kanske du inte har drivrutinerna för grafikkortet i din bärbara installerade. Men prova det ovan först så får vi se om det hjälper eller om det är något annat som spökar.

Uppdatering: Hittade en länk hos Microsoft med lite allmäna frågor och svar om skärm och grafikkortsproblem av olika slag. Hjälper inte det ovan så kanske du kan få tips där. Det finns en rubrik som säger "Varför visas bara begräsnade upplösningar för min bildskärm" som går igenom hur man uppdaterar grafikdrivrutinerna.

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/sv-SE/help/2582c444-448c-4fb5-ba0c-d753f88d64791053.mspx

Link to comment
Share on other sites

Jesse James

Har nu löst probemet. Datorn var inställt på för stora tecken(bokstäver) och därigenom  blev startmenyn för stor och andra fönstrer.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...