Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ofrivillig omstart


bkidg

Recommended Posts

Hej!

Jag har en mindre än 2 år gammal hp-maskin ( stationär  HP Media Center PC ) med Windows XP. Redan då den var mindre än 1 år gammal började den att starta om av sig själv lite nu och då. Vid en garantiöversyn och återställning programvarumässigt konstaterades att det inte var något hårdvarufel. Efter några få månader har problemet börjat om. F n startar den ofta om helt av sig själv någon/några minuter efter att strömbrytaren slagits på och utan att något görs på maskinen. Sedan kan den gå oklanderligt en hel dag. Dock har den konstrat rejält några gånger innan den gått igång. Uppdaterat virusprogram finns och genomsökning görs regelbundet.

Känner någon igen detta???

/Bengt

Link to comment
Share on other sites

-kolla i loggboken, program och system.
du kommer antingen dit via kontrollpanelen >adminverktyg eller genomm att skriva in detta i kör och klicka ok, eventvwr.msc
dubbelklicka på problemraderna för att få fram mer och förhoppningsvis vettig info, det finns en kopiera knapp till höger som gör att du kan klistra in infon som visas, här


-den här datorn >egenskaper >klicka på avancerat >start/återställning > inställningar >ta bort bocken framför starta om automatiskt >ok.
får du en blåskärm vartefter så skriv upp felmeddelande, stopkod och ev filnamn som du ser på skärmen

Link to comment
Share on other sites

I stället för Blue Screen har man från XP ersatt detta med en omstart som standard. För att förhindra omstarten och ta fram Blue Screen igen. Högerklicka du på ikonen Den här datorn och väljer Egenskaper. Välj fliken Avancerat och klicka på knappen Inställningar under Start och återställning. Avmarkerar Starta om automtatiskt. Skriv upp texten som kommer upp då datorn Blue Screen kommer fram.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...