Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
henrik_s_sthlm

Samma IP-abonnemang på 2 ställen?

Rekommendera Poster

henrik_s_sthlm

Jag funderar på att säga upp det vanliga teleabonnemanget och gå över till IP-telefoni. I stan får vi inom kort fiber rätt in i lägenheten. På landet kör jag turbo-3G.

Nu är min fråga: Känner någon till om någon operatör kan erbjuda teknik för att ha samma abonnemang (och telefonnummer!) på båda platserna? Har tittat runt lite på de stora operatörernas hemsidor, men inte hittat något.

Tacksam för alla tips!

\Henrik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Landberg

Hej,

Jag känner inte till någon operatör som kan ge samma IPtelefoni-abonnemang på två ställen, men Skype + SkypeOut +SkypeIn kan funka, har själv testat och det fungerar fint (har dock ej gått över helt). En i övrigt trevlig sak med skype är att man kan vara inloggad på flera datorer samtidigt, vilket gör att om man har några i huset så kan man svara på den som är närmast om man så föredrar.

Läs mer på:
http://www.skype.com/intl/sv/allfeatures/onlinenumber/
http://www.skype.com/intl/sv/allfeatures/callphones/
http://www.skype.com/intl/sv/

Har även för mig att det finns en del telefoner som stödjer Skype dirket i luren så att säga, vilket skulle göra att man inte behöver blanda in datorn om man ska ringa någonstans med skype.

Internetuppkopplingen skulle man väl behöva i vart fall så...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
BehnamS

Megaphone kan man ta med sig till alla ställen med bredband, om det är det du menar: http://www.megaphone.se/

Har det själv hemma och det funkar bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MC-1

 

Du ska inte säga upp ditt nuvarande abonnemang om du vill behålla ditt telefonnummer, utan flytta/portera över det till ditt nya (IP-abonnemang).

Skaffar man en IP-telefonbox så kan du använda dina vanliga telefoner som du har i lägenheten/huset utan att ha någon dator igång. Då koppar du in boxen mellan ditt internetuttag och (det första) telejacket. Sedan kan du använda dina befintliga telefonledningar i lägenheten/huset.

Denna telefonboxen kan du naturligtvis ta med dig vart du än åker och ringa från valfritt internetabonnemang med ditt telefonnummer.

(Tänk på att telefonboxen oftast kräver ett eget IP-nummer, så du måste kunna få minst två stycken från din internetleverantör om du samtidigt ska kunna surfa med datorn. Alternativt får du använda en router.)Här kan du söka efter den bästa och billigaste leverantören, baserat på hur du brukar ringa: http://www.telepriskollen.se/FastTelefoni/Fakta.aspx , http://www.abonnemang.nu/ .

Lycka till!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...