Just nu i M3-nätverket
Jump to content

'The phone line is buzy'


Bafucin

Recommended Posts

Detta meddelande får får jag när jag försöker ansluta till internet via vanligt modem hemma hos svärmor. Hemma hos mig där jag installerade modemet, internt, så funkade det. När jag flyttade datorn till hennes hus så går det inte att ansluta. Ringer man upp modempoolen med den vanliga telefonen så svarar den, men försöker man ansluta från datorn går det inte. Allting är rätt kopplat. Det funkade ju hemma hos mig.

 

Windows XP på datorn.

 

Nån som har nåt tips? Jag kommer inte längre och svärmor vill ha igång det, helst igår.

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Har ni samma riktnummerområde? Fyll i riktnumret i telefonnumret och ta bort bocken i 'Använd uppringningsrgler'.

 

Har svärmor telefonsvarare, fax eller trygghetslarm? Sådana kan stöka till det så att modemet inte känner av koplingstonen. Koppla ur så många apparater som möjligt och prova med modemet i första jacket.

 

Lycka till!

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Tack för svaret. Har provat allt detta. Kopplat modemet direkt på första jacket. samma resultat. Ja, det är samma riktnummerområde.

Kan tillägga att modemet slår numret och sen säger att det är upptaget. Lyfter man telefonluren så får man meddelandet att det inte hittar nån kopplingston.

Hon har fax men den kopplade jag ur och inget blev annorlunda.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

Kan rapportera att det funkar nu sedan jag bytt modemet. Låste mig lite vid att det funkade hemma men till sist fanns ju bara modemalternativet kvar och med ett annat modem så funkar det ju. Nu återstår att se om svärmor blir nöjd:-)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...