Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Smälla ihop 2 Partitioner?


Jofel

Recommended Posts

Har 2 partitioner efter en installation av Linux som jag ångrade. Formaterade båda partitionerna och installerade XP på C:. Om jag tar bort min andra partition (med hjälp av hanteraren) så står det bara att jag har Ej Allokerat utrymme (eller något liknande). Och då kan jag inte på något sätt använda utrymmet (95 GB). Så jag har nu 2 partitioner och jag vill veta hur jag smäller ihop dom till en enda huvudpartition.

 

Hjälp här uppskattas starkt.

 

Kan lägga till att på min andra partition har jag inte lagt in något alls.

 

Ber om ursäkt om det hamnade i fel 'forum'. Valde bara 'Datorer' eftersom jag tyckte detta problem handlade om just datorer hehe :)

 

 

[inlägget ändrat 2007-11-08 01:48:49 av Jofel]

Link to comment
Share on other sites

XPs diskhanterare kan inte slå ihop partitioner eller utöka en partition utan då behöver man ett program från någon annan. Vanliga program för partitionshantering är Partition Magic och gparted. Man måste ha säkerhetskopior på allt viktigt på C: för det kan hända något med den under operationen även om det är ovanligt.

 

Fast själv så tycker jag att det är trevligt att ha åtminstone 2 partitioner med Windows, en som man har Windows och program på och en som man lägger alla sina egna filer på. Om man då behöver installera om Windows så blir alla ens egna filer orörda.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...