Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Schema lagda uppdateringar i Vista


walle1000

Recommended Posts

Windows Vista Premium 32 bit.

Har uppgraderat ifrån Windows XP Media Center 2005 till Windows Vista Premium 32 bit.

Har en stationär dator Scaleo C, Fujitsu Siemens.

Jag har en fråga angående ”Viloläge”. Har inställt med balanserat energi läge och att hårddisken stänger av sig efter en timma.

 

Den enda gången som datorn startar upp av sig själv är när den skall spela in något TV program i Media Center. Efter inspelningen går datorn ner i viloläge igen och allt funkar bra.

 

Men alla schema lagda saker så som ”Windows update”, ”Windows Defender” och ”Diskdefragmentera” körs inte på inställda tider när dator befinner sig i viloläge, utan kör först när man manuellt har ”väckt” datorn ifrån viloläget och ”Windows Defender” körs inte fören man manuellt startar det.

 

Men givetvis körs alla schema lagda saker så som ”Windows update”, ”Windows Defender” och ”Diskdefragmentera” om man aldrig stänger av hårddisken. Men då missar man ju själva poängen med att spara energi.

 

När jag använde Windows XP Media Center 2005 som operativsystem startade datorn upp ifrån ”vänteläge” för att köra en schema lagd aktivitet för att sedan gå tillbaka till ”vänteläge” igen.

 

Är det inte tänkt att schema lagda saker så som ”Windows update”, ”Windows Defender” och ”Diskdefragmentera” skall ”väcka” upp dator ifrån ”viloläget” för att sedan återgå till viloläge igen efter det att aktiviteten är utförd!

 

P. S. Har även provat de andra energi lägena med samma resultat.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...