Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Router och BBB


heureka

Recommended Posts

Hej!

Mitt nätverk slutade fungera. Hade en switch kopplad till Bredbandsbolagets modem XAVi 5222 och allt har fungerat i flera år. Köpte ny router netgear rp614 och trodde att allt var löst tji fick jag:(

Nätverksdelen (4 datorer) kan man se i routern och 1 kan man komma in i från widows (Xp pro) men inte ut på nätet. Köpte en router till en d- link dir-100 för att vara på den säkra sidan att inget var sönder men samma sak där nätverk syns men inget internet. Vart i kontakt med support på BBB men i och med att om jag sätter min nätverkskabel direkt i min dator så fungerar internet.

Har försökt med många konfigurationer och läst på forum men inget hjälper..........

hoppas någon vet

jag får panik snart

 

Link to comment
Share on other sites

har du kontrollerat att routern är rätt inställd mot internet, på punkten statisk/dynamisk IP-adress? mest troligt ska du ha dynamisk inställd, och att kabeln går ifrån WAN på routern till någon av 1X,2X,3X,4X på modemet?

 

[inlägget ändrat 2007-09-09 14:33:03 av pellepeters]

Link to comment
Share on other sites

Ibland så löser det sig om man har modemet avstängt i 20 minuter i samband med att man kopplar in routern. Detta för att utrustningen i telefonstationen ska vara beredd på att ge ut IP-adress till en annan apparat.

 

Link to comment
Share on other sites

 

har du provat att koppla routern i X3,el X4.. X2 skulle ju kunna vara trasig på modemet.. sen så kan du ju även prova att starta om modemet som tidigare skribent skrev.

 

När modemet och routern är i kan du då logga in i routern och se om routern har fått någon ip ifrån BBB

 

Link to comment
Share on other sites

 

det funkade inte att ha modemet avstängt:( ja jag har provat alla portarna det hjälper inte och när jag loggar in i routern så ges ip bara till nätverket. till wan står det 0.0.0 etc och enligt netgears beskrivning ska det vara så. routern verkar vänta på ip från modemet men tullges inte något:(

 

Link to comment
Share on other sites

 

har nu även vart i kontakt med netgears support och dom gick bet:( Nu ska någon ringa mej därifrån som tydlige nska vara mer utbildad för svårlösta fall..........

 

Link to comment
Share on other sites

 

enligt mer erfaren support så skulle jag inte ha en router utan en switch. BBB delar ut 5 ip till modemet. Åkte nu iväg och köpte en ny switch men, det är samma sak där:( inget internet bara nätverk. Försökte återställa modemet men det gick ej. har nu ringt en pc- aukutare som skall komma hem får se hur det går.......

 

Link to comment
Share on other sites

 

å då har pc experten varit här i 5 timmar och konstaterat samma sak som jag att genom router eller switch får datorn ej tillgång till internet.(suck) Han sa att alla mina datorer behöver formateras för det ligger skräp kvar sen nätverket

kan det vara så någon som vet???

 

Link to comment
Share on other sites

Då får vi väl se hur nätverksinställningarna ser ut.

I Kommandotolken (Start - Program - Tillbeör) skriv:

ipconfig /all

och klistra in resultatet här, dels när datorn är kopplad direkt till modemet och dels när datorn är kopplad till routern (jag tycker nog att en router är bättre än en switch i alla fall).

När du byter till routern så stäng av modem (i 20 minuter), router och dator. Sätt sedan på modemet först, vänta några minuter innan du sätter på först routern och sedan datorn när routern är fullt igång.

 

Link to comment
Share on other sites

 

det löste sej hm man ska nog tänka på kabeln i första hand,,,,det va det som va boven i dramat, efter att köpt en ny sladd så fungerar allt genom min switch igen:)

Tack alla som försökte hjälpa till ;))

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...