Just nu i M3-nätverket
Jump to content

omformatera förinstallerat os


emilio123

Recommended Posts

Hej

Har en liten sak jag skulle behöva få hjälp med fortast möjligast, har just införskaffat ny dator(laptop) med förinstallerat vista basic som jag inte har några klagomål på. Är dock osäker över en sak, hur ska jag göra ifall jag skulle behöva omformatera datorn i.o.m att jag inte har operativsystemet på skiva?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har du kontrollerat om det finns en recovery-partition på hårddisken? Man trycker ett tangentbordskommando, så får man åtkomst till denna recovery-partition. Vilket kommando det är vet jag inte, då det varierar från tillverkare till tillverkare.

Fick du ingen dokumentation med datorn? Lyssna med den/de som sålt datorn annars, så hjälper de dig. De måste kunna informera dig hur du ska kunna göra en ominstallation/fabriksåterställning.

 

Link to comment
Share on other sites

Ok,fick precis reda på att jag ska skapa recovery-discs för att spara operativsystemet, när jag börjar göra detta på DVD+R skivor dyker ett nytt problem upp. När den håller på å bränna ner filerna säger den plötsligt att något blev fel och skivan åker ut, och ber mig sätta i en ny skiva, vilket jag gör men där händer samma sak igen, hur ska jag skapa recovery-discs?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...