Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Linux


Behruz

Recommended Posts

Hej, behöver man något annan filsistem än ntfs eller fat 32, om man vill installera Linux (hörde om ext3) ? Om ja , i så fall går det dela filerna mellan Windows os som har ntfs filsistem och Linux som har ext3 om man har de båda två installerad i olika partitioner men i samma HD?

 

Link to comment
Share on other sites

Linux använder sig ofta av ext3, men kan även läsa och skriva till FAT32-partitioner. Beroende på Linux-distribution så kan den antingen läsa från NTFS-partitioner eller både läsa och skriva till dem.

 

Link to comment
Share on other sites

Hej igen, har en annan fråga: på www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 kan man ladda ner program för att testa hårdisken om den funkar ok, men jag vet inte hur ska veta vilken hd tilverkare min pc har? min pc acer aspire 3000. Så betyder det acer är min hd´s tilverkare? I så fall det finns inte någon acer "manufacturer" på deras websida. Vet du vad ska jag göra?

 

Link to comment
Share on other sites

Acer tillverkar inte hårddiskar. Man kan ofta få fram tillverkaren genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Egenskaper - Maskinvara), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Cecilia . Jag kollade som du sa högst upp står det "acer-2e68c49b20" dubelklickar man på den så får man massvis med info om olika enheterna som jag har , där kollade jag också på disk drives "WDC WD600UE-22HCTO" ,Vad ska ja göra nu?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle tro att WD står för Western Digital, som du hittar på tacktech-sidan.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...