Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn låser sig!!


trezpazz

Recommended Posts

Hej! Har ett problem med min dator. Den bara låser sig. Inget funkar då. Om jag försöker starta om den så går det inte. Har blåst med lite "luft på burk" i datorn..då startar den ibland...sen låser den sig igen..Nån som har nå tips vad man kan göra?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest ollemunter

Det verkar som du misstänker att datorn blir varm och då hjälper det inte med att blåsa bort dammet. Dammsugaren måste fram och topps är bra till rengöring av fläktblad på nätagget och dom andra fläktarna som man kommer åt. Det finns diagnostikprogram typ "Sisoft Sandra" mm, som kan tala om hur varm CPU:n är mm.

 

Tänk på att statisk elektrisitet kan ställa till det när du är inne i datorn och städar och att du är jordad. En hand på chassit och städa med den andra.

 

Men ofta överdrivs det här med statiskt och är man jordad och är barfota, strumpor orsakar ofta vid gnidning statiska strömmar, så det gäller att stå stilla när man jobbar.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom dammsugaren orsakar att dammpartiklarna rör sig så snabbt att denna rörelse i sig kan alstra statisk elektricitet så bör man inte använda dammsugaren inne i datorn. Det rekommenderade sättet är att plocka bort eller blåsa bort damm och sedan dammsuga utanför datorn.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...