Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Routerfan????


BillyDeKid

Recommended Posts

 

Hej alla Pc-supportrar,Tack Clanledaren och Routerfan för svaren till Hårdisk-räddare. Jag gick in på sidan där man kan få ett program pebuilder för att tillverka en startcd. men där fanns så mycket att jag har ingen aning vad jag ska ladda ner. Likadant med sidan www.runtime för att hämta en DriveImageXML-plugin. Skulle vara oänligt tacksam om någon kunde hjälpa mig och tala om exakt vad jag ska ladda ner utöver DriveImageXML Så att jag har programmet för att ta en kopia på min hårdisk. Hälsn Sune.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Hej Clanledaren och Routerfan tack för er hjälp, jag har nu lyckats ladda ner även DriveImageXML-plugin och för säkerhets skull även GetDataBack NTFS och FAT-plugin. Men hur tillverkar jag nu en startcd med pebuildersajten? Routerfan skrev för att återställa windowsdisken med operativsystemet behövs en startcd som man lätt tillverkar med det här programmet www.nu2.nu/pebuilder/ men jag kommer till en sajt med massa program snälla hjälp mig och guida mig rätt hur jag gör en startcd. Har en OEM-license och en xpcd som följde med när jag köppte datorn en Dell. om den kan användas?

Hälsningar Sune

 

Link to comment
Share on other sites

 

Här är nerladdningssidan:

http://www.nu2.nu/pebuilder/#download

 

Välj versionen överst. Installera den på datorn. Välj engelska som språk, finns ej på svenska.

När du startar programmet frågar det efter om det ska söka efter windows installationsfiler. Eftersom du har en skiva så väljer du nej.

Stoppa i windows XP-skivan i datorns CD-enhet. I programmet PE Builder i rutan "Source" (källa) letar du upp CD-enheten och skivan genom att klicka på rutan med 3 punkter till höger om sourcefältet. Klicka på CD-enheten med skivan så har du valt den som källan till programmet PE Builder.

Under "Output" ser man var den färdiga produkten hamnar efter att programmet PE Builder skapat de filer som behövs för "start-CDn".

Under "Media Output" kan man välja om programmet först skall skapa en ISO-fil (avbild) eller bränna skivan direkt.

Vid de tillfällen jag försökt bränna skivan direkt så har det inte funkat. Jag har då istället valt att göra en ISO-fil som jag sedan bränt till en skiva med ett brännarprogram e.x. Nero.

Markera "create ISO-fil" så ser du i rutan under var ISO-filen kommer att skapas och hamna på din dator.

 

Längst ner till höger i programmet PE Builder ser du fältet "plugins". Klicka på rutan så öppnas ett nytt fönster med olika plugins som kommer att läggas till på start-CDn. Alla som det står "yes" före kommer att läggas till.

Här ska du lägga till DriveImageXML-pluginen du laddat hem. klicka på "add" och leta upp den hemladdade pluginen på din dator. Den kommer då att läggas till i listan av plugins. Se till att det står "yes" framför DriveImageXML-pluginen i listan.

Därefter stänger du listsidan genom att klicka "close". Nu är du tillbaka på PEBuilders startsida. Klicka på rutan "build" så börjar programmet att skapa din start-cd i form av en ISO-fil. När den är klar letar du upp den på datorn och bränner den på en CD-skiva. Brännarprogrammet måste klara att bränna ISO-filer (e.x. Nero gör det)

 

Start-CD:n är klar. Starta om datorn med skivan i CD-enheten så ska datorn starta upp från skivan till ett begränsat operativsystem kallat BartPE. Bland programmen där hittar du DriveImageXML som du använder för att skapa och återställa backuper med.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...