Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hårddisk-räddare


BillyDeKid

Recommended Posts

Hej alla Pc-supportrar, jag vore tacksam med lite hjälp, Jag skulle vilja veta om det finns något bra program helst på svenska som man kan ta en exakt kopia på hårdisken och spara på en extern hårdisk eller DVD och ha om olyckan är framme och man kraschar hårdisken. Jag vet att exempelvis Norton Ghost finns men den är på engelska. Tacksam för svar Sune

 

[inlägget ändrat 2007-02-12 18:28:10 av datanovis]

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med Clanledaren om det förträffliga DriveImageXML som jag använder sedan ett par månader tillbaka. Man gör snabbt och lätt hårddiskavbilder utan att behöva starta om datorn.

För att återställa windowsdisken med operativsystemet behövs en start-cd som man lätt tillverkar med det här programmet:

http://www.nu2.nu/pebuilder/

 

Finns även en DriveImageXML-plugin som passar till start-cd:n att hämta här:

http://www.runtime.org/peb.htm

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Hej alla Pc-supportrar, jag vore tacksam med lite hjälp, Tack för svaren men jag undrar vad startcd och plug in till start-cd är för något? och hur funnngerar det? Jag trodde man bara kunde kopiera hårdisken till en extern och sedan lägga tillbaks den på en ny hårdisk om den gamla pajat. Tacksam för ytterligare upplysningar om start-cd och plug in program. Sune

 

Link to comment
Share on other sites

Operativsystemet som vanligen är installerat på C-disken kan inte återställas med datorn i uppstartat läge.

Ett sätt att komma "förbi" detta är att göra återställningen med hjälp av en CD-skiva som innehåller stora delar av operativsystemet plus backup-programmet DriveImageXML.

Man skapar en sådan CD-skiva med hjälp av programmet pebuilder och lägger där till en s.k. plugin som innehåller backup-programmet.

 

Övriga e.v. hårddiskar eller partitioner, alltså såna där inte operativsystemet ligger, kan man återställa som du "trodde", d.v.s med datorn i uppstartat läge.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...