Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bildtext i Word


Skiren

Recommended Posts

Undrar om man kan lägga till text under bilderna i ett worddokument. Jag vill alltså inte hålla på med tabeller osv utan bara lägga en liten förklarande textremsa under varje bild, utan att det påverkar övrig text.

 

Eller är det så att man måste använda nått annat program för det?

 

Kanske ska lägga till att det är i Word jag jobbar och fortsätter helst med det.

/Skiren

 

[inlägget ändrat 2006-12-05 14:40:57 av Skiren]

Link to comment
Share on other sites

Om du inte vill använda tabeller så kan du använda textrutor som du sen formaterar så att du kan placera dom var du vill. Du kan också formattera dom så att kantlinjerna inte syns.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Arbetar man med ett kort dokument finns massor av varianter att leka med. Men arbetar man med ett stort dokument, där man tvingas tillfoga och ta bort text och bilder, eller ändra textmassor, får i varje fall jag ett h-e med textrutorna. De visar sig då nämligen börja leva sitt eget liv. Varning alltså för textrutor i stora dokument.

Den metod som jag funnit enklast/säkrast är att där jag vill ha in en bild med text, infoga en enkel tabell (med tabellverktyget). Två celler, en för bild och en för text (vill man ha texten bredvid, välj en rad två kolumner). Denna tabell följer sen med i alla vandringar upp och ned, beroende på ändringar i övrig text och bildmassa.

Alltså, en enkel tabell för varje bild. Resten av dokumentet, som ett vanligt word.dok.

Men jag är bara självlärd amatör, så det finns säkert andra möjligheter. En riktig expert påstod för många år sen att ingen behärskar hela programmet. Det har inte blivit färre funktioner sen dess.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...