Just nu i M3-nätverket
Jump to content

minnes problem


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

hej jag köpte just ett nytt minne till min dator ,(http://www.datorbutiken.com/home/de...roduct=PCDELA15)

,minnet som jag köpte är ett : Selectra 512MB DDR2 PC2-4200 533MHz

men när jag försöker sätta i minnet o starta datorn så bara piper det från moderkortet någon som vet vad det kan vara för fel ?

 

har försökt kontakta datorbutiken där jag köpte minnet men deras support riktigt dålig ,ingen som svarar på telefon eller e-post

 

Link to comment
Share on other sites

(Länken fungerar inte)

 

Kollade du upp att ditt moderkort var kompatibelt med minnet innan du köpte det?

 

Du kan testa med att rensa CMOS-minnet.

 

Pipen du hör kan vara kodade pip.

Isf går det att avgöra exakt vad felet är bara av att lyssna på dem.

 

Hur låter pipen?

Är det ett konstant pip, korta pip, långa?

|...ateist - javisst...|

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

minnet är av 512MB DDR2 PC2-4200 533MHz båda bara att det ena är ett kingston och det andra ett selctra

 

 

hur rensar man Cmos minnet ?

 

det är långa pip

 

Link to comment
Share on other sites

Det finns en jumper (också kallad bygel) på moderkortet som är till CMOS-minnet.

 

Vilken jumper det är och var den sitter på moderkortet står i manualen till kortet.

Annars leta själv efter den.

Det brukar stå CMOS vid jumpern.

 

Det enda du ska göra är att ta bort jumpern, sätta tillbaka den i ett annat läge* och låta den vara så i 5-10minuter.

10sekunder räcker oftast, men jag brukar köra i åtminstone 5 minuter.

 

Sedan tar du bort jumpern och sätter tillbaka den i sitt normala läge och startar datorn igen.

_________

*Innebär oftast att du flyttar den ett steg åt höger eller vänster.

|...ateist - javisst...|

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...