Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn blir segare på grund av andra datorn..?


Benna

Recommended Posts

Hej jag har 2 datorer i samma nätverk men så fort den andra datorn går på nätet eller laddar ner nått så segar det ner min dator tex när jag spelar spel över nätet.

värför är detta så?

kan man fixa det

hur har internetcafeén det så bra?(dom har ju samma nätverk)

Mvh Benna

 

Link to comment
Share on other sites

droid/daniel_l

 

Hej

1.datorerna delar ju på bandbredden så när båda datorerna är ute och surfar så kan ju båda inte ha max bandbredd.

2.ingen aning:p

 

/Danne

 

Link to comment
Share on other sites

Anledningen är att båda datorerna delar på den bandbredden/hastigheten som du har på din internetuppkoppling. D v s utrymmet som den första datorn har tillgodo minskar när den andra datorn också vill använda internet.

Det finns en del routrar som prioriterar viss trafik, t ex spel, före andra program. Ett exempel är D-link DGL-4100/4300: http://www.dlink.se/?go=jN7uAYLx/oIJaWVUDLYZU93ygJVYKuJXStvhLPG3yV3oVIp/hKltbNlwaaRp+X19Vnq1zitUvt1LVILi0KHmLV8SsezdbYW0Gdu5 .

Ett annat alternativ är att du installerar en särskild programvara i datorerna som delar upp hur mycket utrymme de olika datorerna/programmen ska få. Här är ett exempel: http://www.netlimiter.com/ .

 

Internetcaféerna har förmodligen betydligt bättre uppkoppling än vad du har.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Hej

 

Jag vet ej svaret på din fråga!

 

Men jag har 3st datorer inkopplade via router Netgear RP614 Tror jag den heter !

 

Och märker inte någon skillnad av att jag har en eller 3st i uppkoppling!

 

Det man inte vet har men inte en aning om.

Ha det!

Helren

Det finns många som anser det vara förmer att hållas för mästare än att vara det

AMD Athlon Barton 2,25Ghz,1,5Gb 3x512 i Dual 120+80Gb,Radeon 9600

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har netgear RP614v3 jag har 2 datorer uppkopplade när den andra datorn startar att ladda ner eller nått så börjar det "lagga" i nått spel som jag spelar över internet...vad ska man göra för att fixa detta?

 

[inlägget ändrat 2006-11-18 19:57:43 av Benna]

Link to comment
Share on other sites

Som jag skrev så handlar det om hur mycket information man kan skicka åt gången. Om en annan dator helt plötsligt börjar att ladda ner en massa så kommer förmodligen inte din ”spelinformation” med helt och hållet (utan fördröjning). Enda chansen för dig är att begränsa övrig trafik så att du och ditt spel får tillräckligt med utrymme på din internetförbindelse.

Det handlar alltså inte om hur många datorer som är inkopplade, utan hur mycket information de skickar och tar emot samtidigt på din (begränsade) uppkoppling.

(När man bara surfar lite så skickar och tar man inte emot så mycket information, till skillnad mot när man laddar ner program och liknande.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Som jag skrev i mitt första inlägg så finns exempelvis programmet NetLimiter ( http://www.netlimiter.com/featurelist.php ) som kan fördela din internetuppkoppling så du får tillräckligt med utrymme när du spelar. (Förutsätter föstås att du har någorlunda snabb internetuppkoppling så att det finns något att fördela. Annars behöver du en snabbare uppkoppling.)

NetLimiter kostar några dollar men är nog inte så dyrt för att lösa ditt problem.(?) Du bör installera programmet på varje dator du har i nätverket. ( http://www.netlimiter.com/buy.php ).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...