Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bredband contra modem


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Har hört att vid bredband är datorn "öppen jämt" med ökad risk för intrång, i motsats till modem där den enbart är öppen när modemet är aktiverat. Jag har både brandvägg och antivirusprogram. Är det i mitt fall större risk för intrång med bredband?

Vetej

 

Link to comment
Share on other sites

Vad man menar är att man förmodligen är uppkopplad ”jämt” när man har bredband eftersom man inte betalar för tiden man är uppkopplad. Stänger du av datorn eller drar ur nätverkskabeln så kan ingen utifrån komma in i din dator. Märk väl att när du använder modem så är din dator lika mycket utsatt medans du är uppkopplad.

Har du en brandvägg så är du bra skyddad mot angrepp utifrån. (Du måste naturligtvis ha en brandvägg för varje dator om du har flera.)

 

 

 

Ett tips är att du installerar och regelbundet kör antispionprogram som komplement till ditt antivirusprogram och din brandvägg.

Här kommer exempel på bra antispionprogram som du kan installera:

Lavasoft Ad-aware: http://www.lavasoft.de/ .

Spybot Search & Destroy: http://www.spybot.info/ .

Ewido: http://www.ewido.net/en/ .

SuperAntispyware: http://www.superantispyware.com/ .

Installera gärna SpywareBlaster ( http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html ) som förhindrar att vissa program installeras.

 

OBS: du kan bara ha ett antivirusprogram och en brandvägg installerad. (Risk för konflikter annars.) Dock kan du ha flera antispionprogram.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det kan man naturligtvis också göra om man vill stänga av sin förbindelse med internet. Likaså brukar man tillfälligt kunna stänga av all kommunikation i brandväggen om man vill. Dock ska det inte vara några problem att var uppkopplad ”jämt” om man har en fungerande brandvägg installerad.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...