Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Linux och Windows


Gäst idgadmin

Rekommendera Poster

Hej och välkommen till PC Support.

 

Visst går det. Men det kan vara lite krångligt.

Lättast är att installera Windows först. Om du har programmet PartitionMagic eller liknande kan du skapa två extra partioner på hårddisken. En som är filsystemet Ext2 eller Ext3 och en LinuxSwap.

Börjad sedan installationen av Linux. Välj disken med Ext2/Ext3 som installationsdisk och swapfilen lägger du på partionen med LinuxSwap. Om du inte har skapat några partioner så kommer detta att göras nu.

När du sedan startar datorn kommer Linux att ha installerat ett program som låter dig välja vilket operativsystem som skall installeras.

 

/*---------------------------------------*/

"Cheating is like masturbation. Feels good while you're doing it but once you're finished it only emphasizes how empty and shallow your life really is."

 

[inlägget ändrat 2005-09-04 15:43:41 av Warwolf]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst idgadmin

Betänk att Linux och UNIX-baserade system i allmänhet kräver betydligt mycket mer kunskap och engagemang än Windows o.dyl. Av din fråga att döma bör du ta saker och ting väldigt långsamt och komma ihåg att tålamod är ofta en absolut nödvändighet för nybörjare. Köp en instruktionsbok om ämnet för att underlätta, för du kommer garanterat behöva någon sorts hjälpkälla (om du känner dig snål så finns ju alltid www.google.se/linux). Ge inte upp när du stöter på ett problem - det mesta går att lösa enkelt om du har en hjälpkälla.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...