Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Linux och Windows


Guest idgadmin

Recommended Posts

Hej och välkommen till PC Support.

 

Visst går det. Men det kan vara lite krångligt.

Lättast är att installera Windows först. Om du har programmet PartitionMagic eller liknande kan du skapa två extra partioner på hårddisken. En som är filsystemet Ext2 eller Ext3 och en LinuxSwap.

Börjad sedan installationen av Linux. Välj disken med Ext2/Ext3 som installationsdisk och swapfilen lägger du på partionen med LinuxSwap. Om du inte har skapat några partioner så kommer detta att göras nu.

När du sedan startar datorn kommer Linux att ha installerat ett program som låter dig välja vilket operativsystem som skall installeras.

 

/*---------------------------------------*/

"Cheating is like masturbation. Feels good while you're doing it but once you're finished it only emphasizes how empty and shallow your life really is."

 

[inlägget ändrat 2005-09-04 15:43:41 av Warwolf]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Betänk att Linux och UNIX-baserade system i allmänhet kräver betydligt mycket mer kunskap och engagemang än Windows o.dyl. Av din fråga att döma bör du ta saker och ting väldigt långsamt och komma ihåg att tålamod är ofta en absolut nödvändighet för nybörjare. Köp en instruktionsbok om ämnet för att underlätta, för du kommer garanterat behöva någon sorts hjälpkälla (om du känner dig snål så finns ju alltid www.google.se/linux). Ge inte upp när du stöter på ett problem - det mesta går att lösa enkelt om du har en hjälpkälla.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...