Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Micken funkar inte


Santana

Recommended Posts

Hej på er

När grabben skall prata i micken funkar den inte

Han kör så kallade onlinespel och använder Ventrilo när han snackar så har han ett logitec headset med usbkoppling

Det har fungerat bra förut helt plötsligt la det bara av

Mycket tacksam för svar

Bästa Hälsningar

Santana

 

Link to comment
Share on other sites

Titta i ljudegenskaper i kontrollpanelen för micegenskaper

 

Uppdatera Mera :)

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Talisman

Kan du vara snäll och utveckla svaret lite mer

hur kommer jag dit? och hur ser man att micken är inaktiverad, för den har ju funkat förut!!

Bästa Hälsningar

Santana

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej på er

Jag testade maskinvaran på röstfliken

Det stod att mätaren skulle röra på sig vilket den inte gjorde

Men sen sade maskinvarutestet att det fungerde korrekt viket det inte gör

vad skall jag göra nu ???

TACKSAM för för all hjälp jag kan få!!!

 

Bästa Hälsningar

Santana

 

 

Link to comment
Share on other sites

Om du har möjlighet så kan du testa att koppla in micken i en vanlig stereoförstärkare. Kan ju faktiskt vara så att någon kabel gått av...

 

 

[inlägget ändrat 2005-05-26 22:08:50 av Metalmaid]

Link to comment
Share on other sites

Hej Metalmaid

Detgår tyvärr inte för det är en USBkontakt på den

Har du något annat förslag

Grabben har testat den hos kompisen där funkar den

 

Bästa Hälsningar

Santana

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Antar att du kollat detta...

 

Kontrollpanelen > Ljud och ljudenheter > Fliken ljudenheter

 

Under Uppspelning av ljud, gå in på volym och kontrollera att inte volymreglaget är nere på noll.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Amos Bronson Alcott

Hej

 

Kolla en gång till i konrtollpanelen och ljudegenskaper. Fliken Röst.

 

1 Under röst-INSPELNING så klicka på "volym". Kolla så att mikrofon är valt, och reglaget i höjden. Klicka även där på avancerat (där du valde mikrofon) och eventuellt klicka i "Microfonökning 20 dB" (om det blir för högt ljud så ta bort dom 20 dB sedan)

 

2. Gör sedan liknande för röst-UPPSPELNING.

 

3 Sedan "testa maskinvaran" och se om du inte får ett utslag då när du pratar i miken.

 

ha de

amos

 

 

[CITAT]När pengar talar är sanningen stum

Ryskt ordspråk[/CITAT]

 

 

[inlägget ändrat 2005-05-27 01:21:28 av Amos Bronson Alcott]

Link to comment
Share on other sites

God kväll Amos

TACK för dina mycket pedagogiska råd

Har följt dom och lite till

Det blir inga utslag när jag testar maskinvaran

Trots att den säger att maskinvaran fungerar korrekt

VAD GÖRA NU???

Grabben börjar snart klättra på vägarna när han inte kan snacka med polarna när han spelar World of Warcraft

Ha nu ett underbart liv

 

Santana

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har ju ingen mick så jag kan jämföra, finns den med i enhetshanteraren?

 

Om så...så ta bort den och starta om så kanske datorn hittar på den igen genom plug and play och ställer in den i default-läge. Funkar ju bra för ljudkort osv, så man vet ju inte...

 

Obs! Kolla för säkerhets skull att du har drivisar till den före bara så jag inte lurar dig till nåt dumt ;))

 

 

Link to comment
Share on other sites

Amos Bronson Alcott

Själv har jag ett headset som man pluggar in i ljudkortet så jag vet inte hur ett USB headset fungerar

 

När du ändå är i "enhetshanteraren" så kan du ju också kolla om USB portarna verkar vara OK

Kanske också testa med att ansluta till dom andra USB-portarna med headsetet.

 

ha de

amos

 

 

[CITAT]När pengar talar är sanningen stum

Ryskt ordspråk[/CITAT]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Amos och Metalmaid

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll!!

Alla Usb portarna verkar OK

men däremot Rubriken andra enheter har ett frågetecken framför sig där står det paralell device vad är det ????

Kan detta ha något med saken att göra ?

Tacksam för att ni ställer upp för mig

Bästa Hälsningar

Santana

 

Link to comment
Share on other sites

Amos Bronson Alcott

Hej Santana

 

Tyvärr vet jag inte riktigt hur vi skall fortsätta. Blir bara gissningar och "trial and error" i så fall.

Om ingen annan har något förslag så kanske det kunde vara en god idé att fråga i vårt systerforum E-forum.

 

Här ett del-forum där.....

//eforum.idg.se/Threads.asp?list=b&forumid=342

 

och här översikt över hela E-forum...

//eforum.idg.se/oversikt_allaforum.asp

 

ha de

amos

 

 

[CITAT]När pengar talar är sanningen stum

Ryskt ordspråk[/CITAT]

 

 

[inlägget ändrat 2005-05-29 14:37:37 av Amos Bronson Alcott]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Hej! Har haft ungefär samma problem men med en vanlig mic! Och det löste jag genom att avinstalera några extra ljud codex som jag hade instalerat! Så med andra ord om du har instalerat nån ny ljud codex nyligen så prova att avinstalera den! Hoppas det var till nån hjälp!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Bengan 1980

Vad menar du med ljud codex

Och var hittar man dom

Hoppas att du har en trelig helg

Bästa Hälsningar

Santana

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...