Just nu i M3-nätverket
Jump to content

nForce 4 + SATA + Win XP?


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Hej,

 

Nu är jag lite förvirrad. Ska bygga en ny dator och ska köpa ett ABIT nForce4 och en SATA disk. Har sätt att många har problem med att installera XP på en SATA disk pga drivrutinerna, men om man bara trycker F6 om man ska installera drivrutiner för SCSI/RAID i installationsprogrammet så kommer det gå bra?

 

Det var en kille i ett annat forum som sa att man inte behövde installera drivrutinerna för SATA pga det är ett nForce4 kort och dom korten har redan det instllerat. Stämmer det?

 

Andreas

 

Link to comment
Share on other sites

Drivisarna måste du installera p.g.a. att operativsystemet inte har färdigt inbyggda SATA-drivisar, så det har ingen betydelse om du har nforce4 eller inte (moderkortet behöver inte något extra stöd för SATA, utan allting finns färdigt i BIOS, drivisarna inverkar bara på hur operativsystemet tolkar olika apparater).

Det skall fungera med att du trycker på F6 när datorn frågar efter "SCSI/RAID or third party drivers" (i detta fall SATA). Disketten med drivisarna måste naturligtvis vara i datorn.

 

 

Finland har slagit nytt världsrekord i 3dmark05. 12483(!) poäng uppnåddes med hjälp av två XFX Geforce 6800 GT och flytande kväve.

 

Amd 64 3000+, MSI K8T Neo, 1GB DDR400, LG DVD+/-RW, Radeon 9600XT, Maxtor 80GB HD, XP Home SP2

 

[inlägget ändrat 2005-04-30 12:00:53 av *celloman*]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...