Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Moderkort + AMD Sempron problem


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Hej

Jag köpte ett moderkort ASUS K8N och AMD Sempron 3000+ och har problem med att starta upp Windows XP.

Det går inte heller att installera XP / formatera HDD

I BIOS finns båda hårddiskarna och DVD-ROM och DVD-RW

Hur jag än gör så funkar det inte. När jag bootar från XP cd skiva så kommer det alltid till samma punkt och stannar där... dvs. installation körs igång och "läser in" drivrutiner och sånt och när meddelande om "installera XP, reparera, och avbryta" kommer upp så vad jag än väljer så står det bara väntar.. i nästa ruta.

Då måste jag reset-a datorn

 

Det går inte heller att starta Linux Knoppix live CD. När jag försöker starta Knoppix så ser jag att knoppix hittar hårddiskarna, dvdrom, och minne och när det kommer till den punkt som skulle visa det grafiska delen så stannar det där... Jag har bytt ut grafikkort men icke... det hjälpte inte heller

Jag håller på att bli galen..

Någon som har en aning om vad det kan vara för fel??

Inga felmeddelande kommer upp...

 

Kan det vara fel på moderkortet/processorn.

Måste säga att även nätaggregaten är ATX 350W...

Vore mycket tacksam för hjälp..

 

Mvh

Miki

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Hej.

 

Har du SATA hårddisk/diskar.

 

Om du har det så måste du trycka F6 när installationen frågar detta:

Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver" shows up, press "F6"

 

Nu är ju ovanstående texten på engelska men du förstår nog ändå.

Den kommer alldeles i början av installationen.

 

 

Detta för du måste manuellt installera drivrutiner för SATA.

 

Kolla även dessa länkar

http://www.neoseeker.com/Hardware/faqs/kb/15,25.html

 

länk:http://cruftbox.com/blog/archives/000867.html

 

[inlägget ändrat 2005-03-28 15:23:17 av PUN]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...