Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hårddiskbyte 2


kalhygget

Recommended Posts

Har kollat i forumet utan att få svar på min fråga.Kan jag ta en hårddisk med Wi.Me installerad o flytta den till annan dator o sedan installera XP på den .Utan att jag behöver formatera o partionera.Funkar ME när man flyttar över så allt finns kvar hårddisken .

"kepsgubben"

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Hejsan

Normalt är det inga problem att flytta en hårddisk från en dator till en annan, har själv en service dator där jag brukar ladda in vad som kan behövas och flyttar sedan disken till en annan.

Vad som kan krångla när du uppdaterar till XP är att vissa tillhörigheter kanske inte är kompatibla med XP, men du får då ett meddelande om detta under installationen. Har man tur finns det uppdaterade drivrutiner att ladda ner från nätet men vissa har inte detta då produkterna är för gamla.

 

MVH

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

 

Information blir alltid kvar på hårddisken. Små problem kan uppstå vid uppgraderingen till xp, vilka redan nämndes.

Efter att på våren ha köpt en ny dator försökte jag använda mig av den gamla datorns hårdskiva. Detta gick dock inte eftersom windows vägrade starta, så jag var tvungen att formatera och installera windows på nytt. Något av startkommandona som windows använt i min gamla dator fungrade tydligen inte i den nya. Dessutom kan det bli problem med drivrutiner om datorerna är mycket olika varann.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...