Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Panikhjälp, Fellänkade bilder!


Cerw

Recommended Posts

Hej

 

PageMaker 6.5:

Vi har ett antal dokument där det är länkat till lågupplösta RGB-bilder (För att kunden ska kunna skriva ut förhandsvisningar på sin skrivare). När vi sedan får hit dokumentet så länkar vi upp bilderna till de riktiga CMYK:ade bilderna. När vi sedan skriver ut så hanterar Pagemaker bilderna på något sätt som RGB hur vi än gör. Vi har provat länka till nytt namn, sparat ner dokumentet till 6.0, öppnat i InDesign m.m utan resultat. Programmet tar hela tiden hänsyn till att bilden som är i dukumentet en gång har varit länkad till en RGB-bild. Det enda som vi ser som lösning är att montera om samtliga bilder.. Finns det inget annat sätt att lösa detta ?

Link to comment
Share on other sites

doodlemannen

Möjligen...

 

Frenetisk uppdatering. Alltså, sök igenom alla ställen i PageMaker där man kan göra en uppdatering (trycka på 'uppdatera').

 

Kolla även om det räcker med att skriva om länknamnet (filnamnet).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för dom tipsen, men det är redan testat :(

 

Några saker till som vi hunnit testa:

"Öppna kopia" i både Mac & PC.

Öppnat dokumentet som vanligt i både Mac & PC

 

Det som vi har fått att fungera är att dra över allt till ett nytt dokument. Så vad man vill göra är ju att göra ett nytt dokument.. fast ändå inte göra det... På nå´t vis... Tala om för det befintliga dokumentet att det ska kasta alla gamla inställningar typ. Hmm.. Flera tips?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...