Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bildkvalite,lite missförstått


Gäst idgadmin

Rekommendera Poster

Gäst idgadmin

Vad jag närmast undrade i frågan nedan är ifall det finns andra åtgärder som förbättrar skärpan och minskar taggigheten. Har svårt att tro att olika bildbeh.program ger olika resultat vid pixelneddragning. Pixel som pixel ?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Vid förändringar i bildens upplösning, åt båda hållen, finns det flera tekniker. De enklaste (som är snabba) plockar bara bort eller kopierar pixlar, och det ger rätt taggigt resultat. Andra metoder beräknar och ändrar pixlar mer matematiskt, och det ger jämnare kanter, I en del program kan man välja mellan "resize" eller "reasmple" för att styra hur ändringen skall göras.

 

Det ÄR skillnad på program också vid sådan här behandling.

 

Ett tips är att alltid utgå från ett orginal. Börja om från orginalet om ändringen inte blev rätt. (Förvrängning gånger förvrängning = jätteförvrängning.)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst idgadmin

Det var ett mycket intressant svar.Att det ÄR skillnad på resize, resample,reduce, optimize osv.(som ingen riktigt tycks begripa!?) Vilket är då den optimala vägen att gå för att få finast möjliga webbilder med acceptabel filstorlek? Vilka fotoprogram har resample-funktionen, hittar det inte i Irfanview eller photoimpact. Eller kan funktionen heta något annat?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 months later...
Gäst idgadmin

 

Köpa Photoshop CS med Image Ready. Fungerar bra till webbilder. Vill man ha kvalitet både på program och samplingsteknik kostar det. Andra program är kanske inte så välprogrammerade. Alternativt köper du Photoshop Elements 3.0 eller Paint Shop Pro 9.

Lycka till

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...