Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Browserstatistik sökes!!!


ake

Rekommendera Poster

Nån som vet nån sida där man kan hitta statistik på vilka browsrar som används i Sverige och olika länder osv...all statistik på internet användning överhuvudtaget...har letat men hittar ingen pålitlig källa...nån som vet ???

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nja, ingen jättebra statistik för detta nej. Det finns ju rent praktiska problem med att alla webservrar i världen skulle rapportera till ett centralt ställe om vilka webläsare som används m.m.

 

Här kommer ett citat från ett tidigare inlägg som jag gjorde:

----- snip -----

Det är inte så lätt att hitta bra statistik för webläsare. Rent generellt har det ju en del att göra med vilken användargrupp man riktar sin site till. Teknikfreaks har ju en större benägenhet att testa teknikens gränser - medan Anna Sjuksköterska generellt använder det som följde med datorn, eller möjligen har installerat en version som följde med Internetguiden eller liknande tidning på en CD.

 

http://www.ews.uiuc.edu/bstats/latest-month.html finns det statistik för Illinois universitet. Där hittar man under "Browser Versions - Top 40" IE6 på 27e plats - knappt 0,3% av de totala besöken.

Under "Microsoft Explorer Versions" kan man se att detta utgör 1.4% av Microsoftbaserade läsarna.

 

http://browserwatch.internet.com/stats.html finns också en löpande mätning, och här kan man läsa ut att det av knappt 90000 besök var 3900 besök med IE6. Men detta är också en mer teknikinriktad site, så det är ganska naturligt att siffran blir högre här.

 

Med tanke på hur snabbt IE5.5 har kommit upp i listorna, så kan man nog sluta sig till att IE6 kommer att locka en riktigt stor massa med sig under hösten. Men för den sakens skull får du ju inte glömma bort alla användare som INTE uppgraderar - de är ofta fler är de som uppgraderar.

----- snip -----

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...