Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
mange71

PS-font till Truetype?

Rekommendera Poster

mange71

Hej hej!

Någon som vet om det går att konvertera PS-fonter (dvs .pfm) till Truetype på något sätt? PS-fonter kräver ju annars Type-manager för att funka. Har aldrig funderat över problemet tidigare men fick frågan nyss och insåg att jag inte hade en aning.

/Magnus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Poohbear

Om du jobbar med tryckning eller du av annan anledning har intresse av att typsnittet skall vara "exakt" finns det bara ett alternativ - KÖP!!

 

Om du mer är ute efter att ha typsnittet för visning på skärm eller det av annan anledning inte spelar så stor roll om det skiljer lite grand så finns det flera möjligheter:

1) Använd Win NT 4 eller Win2K. Installera INTE ATM!! Installera dina T1-typsnitt som om det vore vanliga TTF - NT har stöd för detta - och vips har det i din typsnittskatalog skapats en TTF-fil. Denna fil har dock vissa flaggor satta som förhindrar dig från att föra över denna fil till en annan dator - men det finns sökert program för att fixa detta (som för allt annat - den som söker han skall finna ;-) )

2) Ett av de bättre köpeprogrammen är Type Designer 3.1 (http://www.dtpsoft.de/tde.htm) finns som en demoversion som stoppar efter 5 typsnitt. Tyvärr har detta program slutat tillverkas - men det finns säkert ett sätt att gå förbi gränsen i antal typsnittskonverteringar (se punkt 1)

3) Fontmonger är ett väldigt bra program också - om du lyckas hitta det vill säga. Det har slutat sin levnad officiellt - men går att finna på tveksamma ställen på nätet.

4) Mästaren själv är... Macromedia Fontographer (http://www.macromedia.com/software/fontographer/) du kan rita, konvertera, köra stora batchar, kombinera två eller fler typsnitts egenskaper för att skapa ett helt nytt osv...osv...

 

Men som sagt - kvaliteten blir alltid lidande vid en konvertering.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Threedesigner

Varför ska man inte installera ATM?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...