Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PS-font till Truetype?


mange71

Rekommendera Poster

Hej hej!

Någon som vet om det går att konvertera PS-fonter (dvs .pfm) till Truetype på något sätt? PS-fonter kräver ju annars Type-manager för att funka. Har aldrig funderat över problemet tidigare men fick frågan nyss och insåg att jag inte hade en aning.

/Magnus

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du jobbar med tryckning eller du av annan anledning har intresse av att typsnittet skall vara "exakt" finns det bara ett alternativ - KÖP!!

 

Om du mer är ute efter att ha typsnittet för visning på skärm eller det av annan anledning inte spelar så stor roll om det skiljer lite grand så finns det flera möjligheter:

1) Använd Win NT 4 eller Win2K. Installera INTE ATM!! Installera dina T1-typsnitt som om det vore vanliga TTF - NT har stöd för detta - och vips har det i din typsnittskatalog skapats en TTF-fil. Denna fil har dock vissa flaggor satta som förhindrar dig från att föra över denna fil till en annan dator - men det finns sökert program för att fixa detta (som för allt annat - den som söker han skall finna ;-) )

2) Ett av de bättre köpeprogrammen är Type Designer 3.1 (http://www.dtpsoft.de/tde.htm) finns som en demoversion som stoppar efter 5 typsnitt. Tyvärr har detta program slutat tillverkas - men det finns säkert ett sätt att gå förbi gränsen i antal typsnittskonverteringar (se punkt 1)

3) Fontmonger är ett väldigt bra program också - om du lyckas hitta det vill säga. Det har slutat sin levnad officiellt - men går att finna på tveksamma ställen på nätet.

4) Mästaren själv är... Macromedia Fontographer (http://www.macromedia.com/software/fontographer/) du kan rita, konvertera, köra stora batchar, kombinera två eller fler typsnitts egenskaper för att skapa ett helt nytt osv...osv...

 

Men som sagt - kvaliteten blir alltid lidande vid en konvertering.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...