Just nu i M3-nätverket
Jump to content

VPN Tunnel???


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

 

Tjena...

 

jag skulle vilja skapa en anslutning med windows xp's inbyggda fjärrskrivbord från jobbet till min hemdator. Sitter bakom routrar på båda LANen så jag vet inte hur jag ska skapa en anslutning mellan dom, har lyckats fjärrstyra inom ett nätverk men aldrig över ett WAN, har hört att man behöver skapa en vpn tunnel, hur gör jag?

 

/wagge

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

nix, tror inte att det e portarna som bråkar, iofs kanske man månste köra port forwarding från routern...

tror jag använt realvnc 3 eller nåt tidigare, gillade dock inte det...det va så järda segt jämfört med windows inbyggda....å andra sidan så går det inte att skicka filer mellan datorerna med nåt av programmen vad jag vet, eller funkar det i windows inbyggda? känns ju lite onödigt att både ha en VNC och en FTP-server....

 

[inlägget ändrat 2004-07-16 09:32:19 av Christopher Wagner]

[inlägget ändrat 2004-07-16 09:43:45 av Christopher Wagner]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

funkar med radmin, plus att radmin kan du ställa in hur många fäger och sånt så att dte inte går lika segt.. men sänk upplösningen på din skärm hemma så skickas inte lika mycket information

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Du behöver se till att den port som XP använder för fjärrstyrning är öppen i routrarna. Beroende på din hemma-routers konfiguration, kanske du måste göra en "port forwarding" till den dator som skall fjärrstyras. Eller du kanske redan har styrt alla portar till den datorn ?

 

Genom att du ska fjärrstyra din hemmadator, behövs säkerligen inte någon VPN-koppling. Om du däremot vill göra tvärtom, dvs ta över din dator på jobbet från hemmet, måste du säkerligen använda VPN, genom att normalt så är alla portar stängda utifrån och in, till ditt jobb. Om ditt jobb har en fungerande VPN-lösning, så be att få information (och certifikat) för VPN in till ditt jobb.

 

 

[inlägget ändrat 2004-07-20 14:59:38 av John Eaves]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...