Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lacie d2 120Gb


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Hej!

 

Har en Lacie d2 120Gb som nu slutat fungera. Kör Win XP och USB1.1.

 

Symtom: När jag pluggar i den i USB porten så börjar den ”jobba” (man kan höra det knarrande ljudet). Det kommer också upp den vanliga pratbubblan nere i högra hörnet som säger att en ny extern enhet anslutits.

Därefter fortsätter den att jobba utan att det händer något. Tittar man i utforskaren/explorer så läggs Lokal disk (E) till men det står aldrig Lacie som benämning, som det alltid annars har gjort.

 

Klickar jag nu på Lokal disk (E) i utforskaren så börjar Lacie:n jobba igen och efter ett tag (2 min) så kommer en dialogruta upp ”Disketten i enhet E är inte formaterad. Vill du formtera den nu? JA/Nej. Då jag inte vill förlora informationen på Lacie-disken så svarar jag Nej. Och här står jag, hjälp!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det verkar som om något har hänt med din disk....

 

Det kan tex bero på att du har dragit ut sladden utan att "koppla från" enheten först.

 

Har du mycket på disken?

Har du mycket plats ledigt på någon annan disk?

 

Om du har möjlighet att spara informationen på någon annan disk, så kan du prova med

PC Inspector Filerecovery.

Har du tur så klarar programmet av att rädda en del av dina filer.

 

Programmet hämtar du gratis på

PC Inspector:

http://www.pcinspector.de/file_recovery/se/welcome.htm

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...