Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Explorer 6,0


helenaw

Recommended Posts

Undrar om någon vet var jag hittar statistik om antalet användare av Explorer 6,0 samt en uppfattning om hur många som kan tänkas använda 6,0 i höst runt september/oktober. Håller på att ta fram ett webbsystem som skall användas i höst och leverantören stöder inte 6,0 och jag vill ha en uppfattning om dess storlek på marknaden.

Jättetacksam för hjälp.

Hälsningar

Helena

Link to comment
Share on other sites

IE 6 är bara i beta ännu så länge men när den väl släpps och kommer upp på windows update och allt lär det nog inte dröja länge innan de flesta bytt.

 

Förutsatt att inga hemska buggar uppstår skulle jag nog tro att den övervägande delen kör IE 6.0 i höst om den har släppts vill säga.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det är inte så lätt att hitta bra statistik för webläsare. Rent generellt har det ju en del att göra med vilken användargrupp man riktar sin site till. Teknikfreaks har ju en större benägenhet att testa teknikens gränser - medan Anna Sjuksköterska generellt använder det som följde med datorn, eller möjligen har installerat en version som följde med Internetguiden eller liknande tidning på en CD.

 

http://www.ews.uiuc.edu/bstats/latest-month.html finns det statistik för Illinois universitet. Där hittar man under "Browser Versions - Top 40" IE6 på 27e plats - knappt 0,3% av de totala besöken.

Under "Microsoft Explorer Versions" kan man se att detta utgör 1.4% av Microsoftbaserade läsarna.

 

http://browserwatch.internet.com/stats.html finns också en löpande mätning, och här kan man läsa ut att det av knappt 90000 besök var 3900 besök med IE6. Men detta är också en mer teknikinriktad site, så det är ganska naturligt att siffran blir högre här.

 

Med tanke på hur snabbt IE5.5 har kommit upp i listorna, så kan man nog sluta sig till att IE6 kommer att locka en riktigt stor massa med sig under hösten. Men för den sakens skull får du ju inte glömma bort alla användare som INTE uppgraderar - de är ofta fler är de som uppgraderar.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...