Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Nisse

Hur får jag mitt telia adsl modem att fungera?

Rekommendera Poster

Fick mitt telia adsl modem till slut. Har provat lite men inget händer. Lamporna lyser grönt som det står i manualen. Vilka fel kan det vara då? Kan vara mitt nätverkskort som är fel. Har ett i datorn som är kvar sen isdn. Vilka nätverkskort fungerar bäst med telia adsl? Måste det inte vara några drivrutiner till telia adsl modemet? Fick bara två skivor, en med manualer och den andra är installations cd.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Nisse!

 

Fick mitt telia adsl modem till slut. Har provat lite men inget händer. Lamporna lyser grönt som det står i manualen. Vilka fel kan det vara då?

 

Står det i manualen att lamporna ska lysa grönt så är det okej. Jag har Comhem och har till det ett kabelmodem. Där ska en rödlampa lysa med fast sken och en gul blinka. Då är det normal drift. Är jag ute på nätet ska den gula och den gröna blinka. Sedan finns det olika fel på uppkopplingen som kan indikeras på olika sätt med lamporna. Röd och grönblink är signalfel.

 

Nätverkskortet brukar stå vad de kräver i pappren som du får hem i samband med beställningen av prylarna. För min del gäller TP-kort.

 

Har du ingen lust att sitta och lusläsa manualen på cd-skivan så kan du alltid slå Telia en signal och fråga. De borde väl ha någon slags support på sitt ADSL.

 

/Stefan.E

 

**************************************************

Man gör inga misstag, man skaffar sig bara mer erfarenhet.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har Telia ADSL sedan 6 månader tillbaka. I mitt modem (Alcatel) måste den gröna sync-lampan ha fast grönt sken för att inloggning skall vara möjlig. Några drivrutiner till modemet har jag inte installerat. CD:n från Telia har jag inte använt utan jag valde att göra alla inställningar manuellt enligt de stegvisa beskrivningar som finns i handboken från Telia. Drivrutiner till nätverkskortet (D-link) installerade jag från den diskett som följde med vid köp av nätverkskort. Ibland inträffar det att Telias proxy inte fungerar och då måste jag ta bort proxy-inställningen (tips från Telia) för att kunna göra något mer än att bara hämta e-post.

I din nuvarande situation skulle jag manuellt gå igenom alla inställningar och kolla om desssa stämmer med anvisningarna från Telia. Jag har aldrig haft isdn, så jag vet inte om just detta kan innebära att du har några inställningar från isdn som kommer i konflikt med ADSL.

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vilken typ av kabel har du mellan modem nätkort? Om jag inte minns fel ska det vara korsad kabel men jag kan ha fel

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter mitt förra brev kom jag att tänka på att du kan köra Winipcfg (gäller win98) för att kolla om du erhållit något lån av ip-adress från Telia när du startade din dator.

Om jag har Telias modem (Alcatel) påslaget när jag startar min dator får jag genast lån av ip-adress utan göra något försök att logga in till Telia. Klicka på Startmenyn och Kör samt skriv Winipcfg. Sedan väljer du LAN i kombirutan samt klickar på "Mer info" och läser av under "Mottagit lån".

 

Tipset från MrRice om korsad nätverkskabel gör mig lite tveksam. Jag har köpt vanliga nätverkskablar som jag använder mellan dator och modem. Vill minnas jag läst någonstans att korsad kabel används när man kopplar ihop två datorer via direktanslutning - men jag kan ha fel eftersom jag egentligen är teknisk novis.

 

Lycka till!

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag fick hem mitt Alcatel-modem och det var bara att stoppa in jacket och slå på strömmen.

 

Efter lite gidder så var den klar. Till min PC med win98 installerade jag ett USB-nätverkskort. Bara att ställa in maskinen så jag loggade in på nätverket och allt funkade på en gång!

 

Bara att fylla i standarduppgifterna om startsida och proxy, sen klart!

 

Inget behövdes installeras för modemet eller så eftersom det funkar ju som ett "lan" i mina ögon.

 

 

 

Holá!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kontrollera att nätverkskortet är OK installerat.

2: Egenskaper på ikonen skrivbordet samt egenskap. för nätverkskortets TCP-IP: Följande flikar skall vara ifyllda: Automatisk IP-adress, Dns-kofig.: Aktivera Dns, Fyll i översta rutan med:

FOO och rutan till höger med : telia.com . Gatewayfliken : tom och Winskonfig: inaktivera. Stäng o. starta om. Nästa steg Internetalternativ: Startsida: login1.telia.com. Anslutningar: ingen ruta ifylld under LAN. Plus att under internetanslutning: Jag ansluter via LAN. Stäng o. starta om när båda lamporna på modemet lyser: Starta Explorer tills du ser att den letar efter login1.telia.com som startsida. Sedan ska det fungera Lycka Till

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kör utan proxy!

Med proxy funkar vissa sidor dåligt, andra inte alls och man vinner inget på att köra med proxy.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett ISDN-kort pratar knappast på ett näterk, om du inte har en mycket särskild modell. Köp ett riktigt komm-kort i stället.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter som om du har ett isdn-modem i datorn och inte ett nätverkskort.

 

 

____________________________________________

Äntligen Telia, sex månaders elände är över.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bernt, låter inte helt otroligt. Tänkte inte på det men när man tänker efter är det ju inte så svårt att ta fel på ett isdn-kort och ett NIC....

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...