Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hårddiskproblem


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Tja..

 

Ja har ett problem med mina hårddiskar, För ett tag sen köpte ja en seagate 120bg, ja sätte den som en slave. Efter tag så började xp göra en så kallad inkonsekvenskontroll, vad betyder det? Ibland så hittade xp inte hårddisken. Ja gjorde så att ja formatera om den å bytte plats med min 40gb, så att 120gb blev master å den andra blev slave. Alltså ja bytte plats även på kablarna. Nu har den lilla börjat göra samma sak, alltså inkonsekvenskontrollering. Ja har även bytt idekabel från cd-rom, å brännare men det verkar forfarande vara samma problem? Vad är felet??

 

tack på förhand...Anders

 

Link to comment
Share on other sites

När systemet stängs ned så nedmonteras alla partitioner varvid en flagga sätts att detta gick bra.

 

Vid uppstart monteras alla partitioner, om flaggan inte är satt tolkas detta som om partitionen inte nedmonterats ordentligt vid senaste avstägning.

 

I det fallet körs en chkdsk för att verifiera att partitionen är frisk.

 

Varför ditt system inte lyckas stänga ner ordentligt kanske du kan se i Händelseloggen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Hej...Vart ligger då händelseloggen?? konstig att det blir så här, ja blir ju tokig...Hur kan man tyda det isåfall i händelseloggen..Det har ju inte hjälpt att formatera om burken å hårddiskarna på nytt! Ska man behöva att lägga in nån drivrutin för hårddiksarna??? När ja bytte kablarna från cdrom samt brännare får ja ett meddelande i biosuppstarten som lyder: port 80 channel is not rewady, lr nåt likande. Vad är det för fel? Är inte kabeln exakt likadan? Har även kollat i bios:en ang primär och sekundär.

 

tavk på förhand...Anders

 

 

[inlägget ändrat 2004-02-19 14:36:41 av Östblom]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...