Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Köpa ram minne


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Har en 800 Mhz AMDDuron med bara 128 MB Ram minne. skulle vilja lägga in lite mer.

 

Men vet inte vilket som passar.

 

I en av böckerna som kom med datorn står det att det måste vara DIMM-moduler av typen obuffrad SDRAM med 168 stift och uppfylla Intel-specifikationen PC SDRAM Unbuffered DIMM Specification.

 

Nån som kan hjälpa mig?

 

Marjo

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Gör som ovanstående säger så blir det nog bra!

 

Men annars så är det nog SDRAM Minnen du ska ha! Sen är det bara bättre ju större!

 

Men tänk på att sätta det största minnet först! (I slot 1) Brukar vara den närmast processorn!

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Helren.

 

Att större alltid är bättre är en sanning med modifikation.

 

Man måste ta hänsyn till hur stora minnesmoduler, samt den maximala mängden RAM, moderkortet klarar av.

 

Men att ha mycket RAM är trevligt...*ler*

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Mij!

 

Okej!

 

Håller med dej! Även fast jag inte tänkte som du gjorde!

 

Nu när jag ändå har dej på tråden så ska jag fråga dej en sak!

 

Jag har precis i detta nu satt i ett annat moderkort ett ABIT KD7 (Raid)!

 

Men varför strejkar NORTON när jag byttt till detta?

 

Har för mej att jag har fixat det vid förra moderkortsbytet men kommer f-n inte ihåg vad jag gjorde!

 

För detta M-Kort ska bara sitta i en liten stund sen blir det ett annat igen!

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Helren.

 

Har du "bara" bytt moderkort, eller har du gjort en ominstallation?

 

Om du bara har bytt måste du ha gjort någon reparation för att få in dom nya drivrutinerna.

Har du installerat drivisarna för RAIDen?

 

Har du provat med att avinstallera Norton, och installera det igen?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Igen!

 

Jag håller precis på med en ominstallation! Få se hur det går!

 

Hör av mej om ett tag!

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Mij!

 

Jag blir så sne!!!!

 

Nu kommer jag bara till Win loggan sen är det kört!

 

Har testat att nollställa BIOS utan någe framsteg!

 

Men det är någe med BIOS men vad?

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Igen!

 

Nej jag är inte säker på att det är BIOS längre!

 

Jag kommer som sagt bara till Win loggan sen så stannar den där, Igår kom jag in en gång och installerade drivrutinerna till M-kortet sen efter detta så har det ej funkat?

 

Så nu är jag i valet o kvalet om jag ska sätta i det gamla igen ett tag så man får vila dom 2 små hjärnceller man har kvar*ler*!

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Sen så lyser den RÖDA lampan i frm på chassit det har den inte gjort med det Gamla M-Kortet?

 

Den är och säger vad?

 

Helren

 

TACSAM FÖR SVAR! (LITAR PÅ ERT OMDÖMME)

________________________________________________________________________________

XP Professional

AMD Athlon 1,65Ghz, Maxtor 120Gb + Seagate 80Gb , 1,00Gb Ram,Radeon 9600 256Mb

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Helren.

 

Med tanke på dina 2 senaste inlägg..

Du får inget felmeddelande, pip, under uppstart?

 

En del av detta kan bero på felvända kontakter, bla den ständigt lysande röda...

 

Har du kollat så att det inte är problem med kompatibiliteten mellan ditt nya MB och dom andra prylarna?

Ljudkort, och speciellt grafikkort kan ställa till en del...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...