Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hårddiskkrasch??


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Datorn hängde sig. När jag startade om den stod det att windows inte kan startas pga att filen hall.dll är skadad. Installerade windows på en annan partition, för att kunna nå den "skadade" partitionen. Men det går inte att få fram några filer (på den "skadade" disken), även att disken nästan är full.

Är det någon som har några idéer eller är det bara att formatera om den?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Det brukar bli så när man försöker med detta.Hur man nu kan installera ett program på en dator som har kraschat förstår inte jag? När det står bootdisk drive error eller annat meddelande då kan man jju inte installera något program? För övrigt så går de flesta datorer inte att rädda för den som äger datorn gör annat under tiden. När man inte kan öppna några mappar i Windows då är det också ett tecken på hårddiskkrasch. En sån dator går att rädda om det upptäcks på en gång men om man t.e.x. har varit ute med hunden och kommer in och upptäcker detta så går nog inte datorn att rädda tror jag... I vilket fall som helst så ska datorn stängas av så fort man upptäcker att det är något fel.

/Maria

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Chkdsk ska man inte köra på en dator som har kraschat om man nu kan köra något program överhuvud taget. Chkdsk eller scandisk förstör ännu mera.

 

Man ska inte köra Chkdsk eller scandisk på disketter som man får datafel på eller sektor saknas. Detta är 2 fysiska fel som man kan få på disketter.

 

/Maria

Link to comment
Share on other sites

Om en hårddisk kraschar bör man inte skriva till den innan man räddat de filer man önskar rädda.

Om du har installerat Windows på en annan partition på den fysiska disken är risken stor att du skrivit över sektioner på den som gör att du hindras från att läsa disken.

 

Jag föreslår att du kopplar in disken på en annan dator om sådan finns tillgänglig. Du kan med fördel koppla disken via en adapter som gör att du kan ansluta den som en USB- disk.

 

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/68566-deltaco_universal_drive_adapter

 

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/kontrollerkort/sata-esata/usb-3-0-till-sata-p68869

 

http://www.inet.se/produkt/8903255/usb-2-0-till-sata-ide-2-5-3-5-adapterkabel

 

http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=500019&title=USB-adapter%20f%F6r%20IDE%2fSATA-h%E5rddisk&

 

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-S-ATA-2-5-3-5-HD-HDD-Adapter-Cable-/180550148600

 

Med en sådan kan du rädda alla filer från den kraschade disken innan du fortsätter att skriva tilldelning.

 

Åge

Link to comment
Share on other sites

Tänk på att denna tråd är 11 år gammal, och trådskaparens konto verkar inte finnas längre, alltså existerar problemet inte längre.

Link to comment
Share on other sites

Det såg jag inte!

Såg bara att den hade inlägg gjorda idag.

 

Beklagar att jag missat det faktum att tråden är föråldrad.

Varför någon aktiverar den så många år efter är lite märkligt.

 

Tack för upplysningen!

 

Åge

Link to comment
Share on other sites

Den har aldrig varit avaktiverad, alla trådar här på forumet är som standard alltid igång, en moderator måste manuellt stänga en tråd eller öppna en stängd, om behov uppstår, så ibland kan sådana här "missar" uppstå tyvärr, men ingen skada skedd.

Det var MariaE som av någon anledning fortsatte på sitt svar, hon skrev för några år sedan, vet inte varför.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...