Just nu i M3-nätverket
Jump to content

CD-spelaren är försvunnen


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

I min sons dator har det hänt något.I"den här datorn"är CD-spelaren borta,de har antagligen ändrat i inställningar någonstans men jag vet inte var.CD-spelaren funkar att köra installerade program på men det går inte att installera nya,den har också försvunnit från enhetshanteraren.

Vad kan jag göra?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Om den inte finns med i BIOS så är sista åtgärden att koppla ur CD:n och rensa CMOS (kolla manualen men oftast brukar det vara en bygel som ska flyttas eller så tar du ur batteriet på moderkortet och låter det vara ur några minuter).

 

Om den sedan vid återinkoppling hittas så är allt bra men om inte så är CD:n paj.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Akronymen CMOS står för ”Complementary Metal Oxide Semiconductor” och är i praktiken ett slags RAM som används av datorn under uppstart. CMOS använder sig av det lilla batteriet som sitter på moderkortet för sin kraftförsörjning. Genom att ta bort batteriet för en tid (eller “kortsluta” CMOS-kretsen m h a en bygel) återställs CMOS till “original”.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest idgadmin

 

Har plockat ur batteriet och återinstallerat det efter en stund,men ingen skillnad.

Nu har jag ävan testat med en ny CD-spelare och Windows hittar inte ens den nya maskinvaran.

Jag blir snart gråhårig på detta.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Du har kollat i bios att den söker automatiskt efter enheter på "IDE Primary Master" till "IDE Secondary Slave" beroende på var du har kopplat in CD-Romen?

 

Prova även med den IDE-Kabel som går till hårddisken och starta sedan datorn för om den hittas nu så är kabeln alt IDE uttaget på moderkortet paj och det billigaste sättet att lösa det om du inte har garanti är antingen att köpa ett nytt moderkort eller ett Kontrollerkort.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...