Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hub


Gäst idgadmin

Rekommendera Poster

Gäst idgadmin

Tja! Vi installerade GigaFast Ethernet EZ800 Hub för att använda vårt kabeltv bredband från Chello i alla våran datorer (3st).

(Vårt abonnemang tillåter 4 datorer+ip address)

Men när vi nu använder internet, varierar hastigheten hela tiden när män läser web sidorna, har inte märkt ngn förändring i Kazaa. Operativsystem i alla datorer är XP home edition.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst idgadmin

Ju fler datorer du kör på en gång, ju långsamare går det!!

Du har en given uppkopplingshastighet som DELAS mellan ALLA datorer i "ditt nätverk".

Alltså: 1 dator ute på nätet, OK hastighet, 2 lite långsammare, 3.... ja förstår nog......

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Är det inte också så att en hub sänker hastigheten mer än en switch? Jag tror att en hub kan sänka en förbindelse även om den andra datorn är passiv, medan en switch gör att det fördelas såsom nätet används

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Är du säker på att det inte är en normal "slöhet" på internet på de servrar där de sidor du besöker finns. Den hastighet som du kan få om det nu är 1Mbit/s är oftast mot den server som du har ditt abonnemang till, normalt blir det lägre. Ett bra program att mäta hastigheten får du genom att ladda hem ett gratisprogram Netpersec, du hittar detta på Zdnet downloads och sök efter Netpersec. Adress: www.zdnet.com/downloads (hoppas att det finns kvar).

 

Men är det så att det är ditt nätverk som spökar, så blir det att felsöka; koppla ur huppen och kör internet direkt och mät hastigheten. Koppla sedan in hubben men med endast en dator ansluten och mät. Sedan kan du koppla in den andra och mäta. Möjligt får du reda på något då...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...