Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Gäst idgadmin

Problem med uppkopplingen.

Rekommendera Poster

Gäst idgadmin

Snälla, hjälp mig (haha), jag är så oerhört trött på problemen med vår uppkoppling. Nu vet jag inte mycket om datorer, men eftersom min käre far inte vill göra någonting åt saken så... Har läst att andra verkar ha liknande problem, men inte fått några konkreta lösningar. Det är nämligen så att sen vi installerade vår d-link router (614+) har vi haft problem med uppkopplingen. Man kopplas ner automatiskt ganska ofta (kanske varje kvart) och det är ganska störande om man t.ex. är på icq, för i och med detta missar man meddelanden och dessutom måste man själv vara uppmärksam på när man kopplas ner, och då logga ur och sen in igen för att icq ska fortsätta funka. Samma sak på t.ex. msn. När man bara surfar som vanligt på internet märker man inte av det så mycket, utan det är speciellt i dessa program det är jobbigt. Vad kan man göra åt det här? (Vi har Telia ADSL, och det verkar ju som att det kan vara en av orsakerna till att det inte funkar som det ska).

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

Ofta löser det sig om man kör sin inloggning via Connection Keeper, den förnyar inloggningen va 10:e sek. och ger då inte Telias server chansen att göra IP-förfrågningar.

Testa detta, kanske hjälper det Er.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
maciver

Har ingen erfarenhet av routrar men finns det ingen möjlighet till mjukvaru inställningar?

 

Det blir aldrig som du trott, så det kan bara bli bättre!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

Jag har testat med att köra via olika connection keepers, men det fungerar inte heller. Jag kopplas ner lika mycket nu som innan.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

Är nog tvungen att instämma i mångas åsikt, D-link och Telai ADSL är ingen bra kombinaton tydligen.

Märkvärdigt mycket trassel med just denna kombination..............

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

 

Använd Zyxel i stället, tex

Prestige 642R eller Prestige 645

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

Nu är det fixat! Det var helt enkelt bara att uppgradera mjukvaran till routern.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...