Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Surrande ljud ur högtalarna


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Jag har precis fått min nya företagsdator levererad, en riktigt kul sak om det inte vore för det förbaskade surrandet ur högtalarna.

 

Det är en P4 2,2 GHz med ett Creative SoundBlaster Audigy2 Platinum ljudkort.

 

Problem:

När jag startar datorn med de medföljande högtalarna inkopplade hörs ett lågt surrande ljud ur båda högtalarna.

Kopplar jag in mina gamla (och lite kraftigare) högtalare framträder surret MYCKET tydligare.

 

Högtalarna levererar det ljud de ska med hela tiden finns det där störande ljudet där.

Och stänger jag av min musikkälla kvarstår surrandet på samma volym som när jag spelade musik.

 

Detta var inget problem med min gamla dator med de gamla högtalarna.

 

Någon som vet vad det kan vara ?

Kan det vara fel på ljudkortet ?

 

 

Tacksam för all hjälp och alla tips jag kan få.

//Svinto

 

Link to comment
Share on other sites

-Patrik Johansson-

Två dumma frågor.

Har du kopplat högtalarna till rätt port(hål)?

Har du någon strömkabel nära dem eller står precis invid skärmen?

 

-(Patrik J)

”Gravitation can not be held responsible for people falling in love”
- citat av Albert Einstein

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Micke,

tack för hjälpen !!

Jag upptäckte att uttaget jag kopplat in min dator till var "ful-kopplat".

Provade ett annat uttag och få försvann missljudet !

 

1000-tack !!

 

 

Tacksam för all hjälp och alla tips jag kan få.

//Svinto

 

För systeminfo se min presentation.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...