Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Gäst idgadmin

Stör routern nätverket ?

Rekommendera Poster

Gäst idgadmin

Jag har tre datorer i hemmet. Min är sämst, barnens bättre :-). De har Win XP pro, XP home edition och Win 2000 pro. Operativsystem som borde förstå varandra alltså. Jag skaffade telias ADSL i början av året och en lång nätverkssladd så att samtliga datorer kunde få låna internetanslutning, en i taget. Zonealarm fanns då på samtliga datorer. Skaffade så en router (D-Link DI-804)och tog bort Zonealarm från datorerna eftersom jag uppfattade det som att en brandvägg i routern skyddade "allt" (anti- virusprogram finns på alla datorer)

Försökte skapa ett hemmanätverk via nätverksguiden i Windows. Detta fungerar inte. Jag få symboler på delade resurse, skrivaren tex, men kan bara skriva ut från den dator som har direkt anslutning via USB. Någonsans verkar det finnas en störning. Kan det vara komponenter fråne Zonealarm som kommer i konflikt med routerns brandvägg eller vad kan det vara ? Tacksam för råd.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst idgadmin

 

Din router innehåller en egen s.k. DHCP-server som automatiskt tilldelar datorerna på nätverket med IP-adress och det som behövs. Alla datorer skall alltså stå inställda på att få servertilldelade resurser. Om du har använt dig av något annat tidigare, t.ex. en internetdelning via en dator så ligger det och stör det nya, jag skulle rekommendera att du plockar bort nätverksinställningarna på alla datorerna, installerar om dem och låter alla stå på servertilldelat.

 

www.sweclockers.com

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...