Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hårddiskproblem


Gäst idgadmin

Rekommendera Poster

Gäst idgadmin

Hej,

Har haft min dator i snart 2 år och den har funkat ganska hyfsat fram tills nyligen...helt plötsligt så kan inte hårddisken hittas vid uppstarten, jag har provat att starta med startdiskett för att se vad som finns på c-enheten, finns ingen hårddisk står det. Jag har också skrivit fdisk/mbr, hittar inga hårddiskar får jag till svar.... Såg i nåt forum att det kunde kanske hjälpa att byta batteri, vilket jag också gjorde eftersom datorn har klagat på att batteriet är dåligt...men det hjälpte inte det heller. Jag har såklart provat i BIOS att autodetecta hårddisken, men den hittar inga installerade hårddiskar. Kan inte skriva in värdena manuellt heller eftersom jag inte vet antal cylindrar mm

Har kollat att kablar sitter fast och att inget är löst inuti datorn.... Vad kan jag mer göra? Kan någon hjälpa mig?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jocke Bergström

Hej,

Har du testat att montera in hårddisken i en annan pc? Genom att göra det kan du i alla fall eliminera felkällor utanför hårddisken.

 

Risken är att din hårddisk skadats fysiskt (exempelvis genom skador på hårddiskens bootsektorer) och då kan den här typen av problem uppstå. I sådana fall är det inte mycket att göra annat än att skaffa en ny disk. Skulle det visa sig att disken är trasig och du har väldigt viktigt information på den finns det alltid sätt att återfå den. Ett exempel är norska Ibas (www.ibas.se) som specialiserat sig på att rädda info. från trasiga diskar.

Men låt oss hoppas att så inte är fallet.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Hej! jag är ledsen men det låter som din disk har kraschat riktigt, det låter som du får köpa ny disk.

 

[inlägget ändrat 2002-09-25 11:46:45 av mlsubaru]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...