Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kan bara ansluta ena datorn i nätverket,W98&W95


Mattias Johansson

Recommended Posts

Mattias Johansson

Jag har ett litet problem med mitt peer to peer nätverk. På den ena datorn har jag win98(fat32) installerat och på den andra win95(fat16). Problemet är att jag kan ansluta från win98 datorn och se alla delade resurser på win95 datorn men inte tvärtom. Kör ipx/spx på båda datorerna. Nätverkskorten är inte av samma typ. Jag har kört felsökningen men den kunde inte (som vanligt ;-)hjälpa mig. Kan någon ge en ledtråd till vad som kan vara fel.

Link to comment
Share on other sites

Tony Zetterström

Se till att du har clienten "Client för microsoft nätverk installerad" samp kryssa i fil och skrivardelning. Och använd protokollet NetBEUI. Starta om. Dela ut nåt så ska det fungera.

/ Tony

Link to comment
Share on other sites

Kenneth Nordensten

Kan bara säga att jag har 2 st Win95-datorer(FAT16) och en Win98-dator(FAT32) i ett nätverk och jag har inga problem med att dela mappar (skriva och läsa) mellan dessa datorer. Jag använder inte Netbeui men däremot så har jag TCP/IP och IPX/SPX samt "Microsoft nätklient" och fil- och skrivardelningstjänsten installerade på samtliga datorer. TCP/IP används för att kunna dela ett modem på en dator med ett program som heter WinProxy.

Link to comment
Share on other sites

Hej, kan man slänga in en fråga om ett liknande problem?

 

Vi använder en W95 maskin som "server". Det går utmärkt att använda skicka backuper till den från andra w-95 maskiner. Men när jag försöker använda backup-programmet i en w98 maskin fungerar det inte. Det konstiga är att det går att kopiera filer på "vanligt sätt", är det någon som kan förklara det hela?

 

/mh

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...