Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Konstig? fråga om Quark Xpress


Patrik F

Recommended Posts

Vi har ett litet problem med Quark (4.11) på jobbet. Vi jobbar på Mac, men har en Linux filserver som allt lagras på. Problemet är att Quark inte verkar komma överens med servern. När man sparat ett dokument ett antal gånger så får man till slut meddelandet "okänt fel" och filen går inte längre att spara. Enda sättet att rädda jobbet är att skapa ett nytt dokument och dra över alla sidor i översiktsläge (shift-F6). Om man föröker att "manuellt" kopiera över filen från servern till den lokala hårddisken får man felmeddelande "-39" i finder. Att jobba med dokumenten lokalt på hårddisken är extremt osmidigt då det inte bara är jag som jobbar med ett projekt. Dokumenten måste gå att nå från alla arbetsstationer (macar). Någon som känner igen problemet? Någon som isåfall lyckats lösa problemet?

 

 

/Patrik F

Link to comment
Share on other sites

Jag känner igen problemet. Det uppstår vanligtvis när anslutningen till servern brutits medan man arbetar och det finns så vitt jag vet ingen lösning förutom det som du nämner. Ibland uppstår det även om inte servern är nere. Jag vet inte varför. Jobbar nästan uteslutande mot Windows NT/2000-servrar med macstöd.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
johan pålsson

Jag kan tillägga att vid en direkt fråga om detta svarade Quark för inte så länge sedan mig "vi rekommenderar alltid att dokumenten sparas lokalt under tidan man arbetar med dem".

 

Det händer även på vår SUN-server..

 

Quark!=nätverk ;-)

 

/Johan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...