Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skicka SMS till utland?


.M

Recommended Posts

Ja, normalt sett. En del operatörer har speciella tjänster där man betalar en viss fast månadsavgift och då kostar utlands-sms som svenska sms. Det kan även skilja i pris beroende på vilket land du skickar till - kolla med din operatör vilka priser som gäller.

 

För att vara tydlig: Att skicka sms till en svensk mobil som befinner sig utomlands, kostar precis som att skicka sms som om den var i Sverige, och den som tar emot sms'et betalar inget för det. Men, om man svarar, får man betala utlandstaxa för att skicka sms, vilket är olika beroende på land, hem-operatör och utlands-operatör....

 

Om det utländska numret du skickar till, befinner sig i Sverige, kostar det som ett utlands-sms iallafall. Grundreglen är att eftersom du inte vet i vilket land en person befinner sig, så betalar du alltid (både samtal och sms) för vad det kostar att ringa till det land som personen har sitt abonnemang. Mellanskillanaden (vid samtal, ej sms) betalas av den som tar emot samtalet. Anledningen till att det inte gäller sms, är att man inte kan välja om man vill ta emot ett sms eller ej.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...