Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bästa inställning för stabilt WLAN


Injen

Recommended Posts

Hejsan hejsan.

Jag tar internet från min kompis som bor några hus ifrån mig. Vi har satt upp två accesspunkter (Linksys WAP54G) med ett extra stort antenn. Än hur vi har försökt trixa så är pingen ostabil när man spelar online-spel. Nu till frågan. Vilka inställningar är bäst för att få nätet så stabilt som möjligt?

 

Kanal 6 har vi märkt funkar bäst, än fast alla omkring oss kör just på den kanalen.

Beacon Interval: 20

DTIM Interval: 3

Fragmentation Threshold: 2346

RTS Threshold: 2346

 

Någon som kan förklara vad man ska sätta dessa inställningar på?

Link to comment
Share on other sites

Japp, stämmer bra. Riktantenner på båda sidorna. Hårdvarumässigt tror jag inte att det går att göra så mkt mer. Möjligtvis köpa nya bättre/dyrare accesspunkter, men eftersom jag får fiber nästa sommar så känns det som bortkastade pengar.

Link to comment
Share on other sites

Är det bra sikt mellan antennerna och hur långt är det?

 

DTIM Interval: 3

Verkar inte vara relevant i ditt sammanhang eftersom det är något som bara används när en enhet sänder samma information till flera ställen samtidigt.

http://www.enterprisenetworkingplanet.com/netsp/article.php/3666446/Optimize-Multicasting-on-Your-WLAN.htm

 

RTS Threshold: 2346

Nämns som intressant för enheter som kontrollerar flödet till många andra enheter.

http://reviews.cnet.com/4520-6029_7-5884334-1.html?tag=txt

 

Men båda tröskelvärdena (threshold) ska väl matcha det som gäller mot internetleverantören eller vara lägre. Sidan http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/1468331/Improving-WLAN-Performance-with-Fragmentation.htm nämner att man kan pröva sig fram med värden mellan 256 och 2048 (normalt värde mot internetleverantörer.

http://www.broadbandreports.com/forum/remark,13398183

Link to comment
Share on other sites

Jora det är bra sokt mellan båda accesspunkterna och det är lá 250m fågelvägen. När jag tankar så ligger jag stadigt på 3.10MB/s, men när jag spelar äldre spel online som inte alls kräver direkt bra uppkoppling så har jag hög och svajande ping vilket inte uppskattas :P

Link to comment
Share on other sites

Jora det är bra sokt mellan båda accesspunkterna och det är lá 250m fågelvägen. När jag tankar så ligger jag stadigt på 3.10MB/s, men när jag spelar äldre spel online som inte alls kräver direkt bra uppkoppling så har jag hög och svajande ping vilket inte uppskattas tongue.gif

 

 

Du bör kontrollera om den som står för uppkopplingen har samma/liknande problem!?

 

Om h*n upplever liknande (men kanske inte lika kraftig, WLANet kan t.ex. lägga till lite fördröjning på pingen) så är det inte i WLANet som problemen sitter..

 

Bara så ni felsöker på rätt ställe!

Link to comment
Share on other sites

Det var det första jag kollade upp, och hemma hos honom så är det inga problem. Linan är fiber 100/100 och en server står först och delar upp internet till resten av datorerna. Självklart blir det lite delay när man spelar på trådlöst, men att det är så grova pingtoppar och hopp som det är nu vette tusan. Speciellt inte när man spelar äldre spel som knappt kräver bra internet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...