Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Toshiba bärbar startproblem


Kryyck

Rekommendera Poster

Hej!

 

Har ett problem med morsans bärbara Toshiba. När man trycker på startknappen startar den upp,

kommer till första sidan där de står toshiba och ( F2 - BIOS eller nått samt F12 - setup), Sedan blir det en svart skärm med ett _ uppe i vänstra hörnet. Efter det händer inget.. Den står med understräcket och vill inte komma nån annanstans:/ Går ej att trycka F2 eller F12 eftersom skrivbordet inte hunnit startat

 

Har testat trycka in Vista-skivan och försöka Boota den vägen men den vill inte dra igång skivan. Man hör hur skivan jobbar men den hinner nog inte. Så formatera verkar inte vara en lösning tyvärr

 

Har ni någon aning om problemet eller hur jag ska lösa de?

MVH

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ove Söderlund

Kontrollera så att du inte har någon usb-hårddisk eller -minne inkopplad i datorn. För om så är fallet kan det vara så att datorn försöker boota från usb-enheten.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ove Söderlund

F2 och F12 är bara möjlig att trycka just när den skärmbilden visas, d.v.s. med Toshiba-loggan. Tryck F2 och se om du kommer in i bios. Leta därefter något alternativ som heter Factory defaults eller liknande.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Hej,

Vilken modell är det på Toshiban?

Började felet helt plötsligt när du skulle starta upp den?

Har det varit något konstigt beteende från den tidigare innan felet uppstod, tex. svårt att stänga av den, systemkrasch, missljud, etc?

 

Du får inte upp ett något meddelande från BIOS, innan den sätter igång med "blinkandet"?

 

Det där med blinkande "_" låter som att den inte ser disken alt. att den inte kan läsa bootsektorn på den första inställda boot-enheten den skall söka från.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är en Toshiba satellite L300-2CN som är relativt ny. haft den sedan sommaren. Inga som helst problem tidigare

 

Fick höra från päronen (deras dator) att morsan satt på tradera och kikade runt.. Sedan var det farsans tur så han gick in på google.se men sedan la tangentbordet av och datorn stängdes ner! Efter de tryckte dom på startknappen, "toshiba"-sidan kom upp med F2 och F12 som alternativ men som inte ville öppna när man klickade på F2-F12 på tangentbordet, efter det så kom svarta sidan med ett " _ " som INTE blinkade utan bara va där konstant. Testade igen att starta om men samma problem.

 

Blir att lämna in och sedan ta det på garantin, men skulle vara roligt att höra med er om ni haft samma problem dvs om det är vanligt med toshiba-maskiner.

 

MVH

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick till datorn igårkväll!

 

Drog ut batteriet i några sekunder, tryckte in igen och sedan höll jag in startknappen i 20 sek så datorn återställer sig. Sedan gick datorn utan problem:)

Tacksam för svaren ändå:)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...