Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ljud mellan Dator och TV


Denzar

Rekommendera Poster

Hej, jag får helt enkelt inget ljud mellan Dator och TV.

 

Jag tänker köra med DVI mellan dator och TV och sepparat ljudkabel, läste att grafikkortet bara kan skicka vissa ljud som tex film med DVI > HDMI adapter... har ett ASUS 9800+...

 

Men jag får inte fart på ljudet, tar gärna emot alla tips jag kan.

 

Har en bild bakom TVn med kabeln jag använder och en bakom Burken där andra änden är 1 hankontakt istället för 2 som vid TVn....

 

Baksida Burken: http://img251.imageshack.us/img251/6054/baksidaburken.jpg

 

Baksida TVn: http://img841.imageshack.us/img841/7947/baksidatvn.jpg

 

Moderkortet som jag har mitt integrerade ljud i : http://www.gigabyte.se/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2591&ProductName=GA-EP35-DS3P

 

Hur ska jag koppla och hur ställer jag in det på Datorn, och tvn?

 

Var på klasse nyss och fixa mig en Backup som dessutom ska vara bättre ljud? http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=152360996 Är det bättre ljud med den kabeln från Clasohlson? Står 5.1Ljud.. Hur kopplar jag in den i datorn och TVn om det nu är bättre än den andra jag kör med?

 

Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

hej!

 

Först och Främst så kan inte DVI skicka Ljud Signaler, mer info här:

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

 

Hdmi kan skicka ljud och bild signaler men för att det ska funka med allt igenom grafikkortet så måste grafikkortet stödja det. men i ditt fall så har du ingen hdmi i grafikkortet så vi skippar det.

 

Sen hur du ska koppla ihop din dator med tv'en så rekommenderar jag att du använder DVI för bästa bild kvalitet som möjligt.

 

Sen med ljudet så borde du kunna koppla i de på den röda och vita ingången längst till vänster på bilden men jag ser inte vad det står under de. Står det typ Audio output eller liknande så kan du inte använda de "ingångarna".

 

om de nu är det så de du kan göra är att köpa någon annan slags converter som tex en "vga * 3.5mm - scart" eller "s-video * 3.5mm - Scart" eller en "vga - rca"

 

liknande som den här http://www.orbiter-g.com/images/SCART%2048.jpg

 

och de där sista med ljud kabeln , skärmad : skickar ej ut eller störs av andra magnetfält/signaler. Guldpläterad : ger bättre anslutnings förmåga.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ATI/AMD-kort kan ge ljud från DVI till HDMI OM man har den adapter som följde med grafikkortet. Det går alltså inte via en kabel som är direkt från DVI till HDMI (tror jag, har inte testat).

 

GeForce vet jag inget om i dessa sammanhang.

 

Givetvis bäst om du kan ta ljudet via DVI/HDMI.

 

Om du vill ta det analogt till TVn gäller det att ta ut från en stereopropp till RCA

http://www.clasohlso...spx?id=53267468

samt att du kan ställa in TVn att ljudet ska tas från analoga ingången. Inte givet att det går dock, för att säga något om det måste jag veta vilken TV-modell det är du har.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen och tack för hjälpen! Jag hitta ett uttag på baksidan av TVn som heter PC Sound, jag stoppa i ena kontakten av dom 2 jag hade och fick ljud, men självklart bara på ena, ska handla en sladd med 3.5mm i var ände :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...